Witam Serdecznie
Jestem nowy na forum więc może na wstępie się przedstawię. Nazywam się Łukasz. Nie jestem nowicjuszem jeżeli chodzi o winyle ponieważ bawię a w zasadzie bawiłem się w to wspólnie z dziewczyną już od kilku lat. Niestety po rozstaniu, sprzęt który kupowaliśmy wspólnie, został u niej. Wziąłem tylko swoje płyty i muszę skompletować go sobie od nowa. Nie chcę kupować nowego bo nowe, porządne kosztuję potężne pieniądze a te za kilkaset złotych to masówka i słuchać się tego nie da. Sprzęt jaki jeszcze do niedawna posiadały to Sony PS-X45. Wzmacniacz Technics ale już nie pamiętam modelu. Gramofon i wzmacniacz kupowaliśmy od gościa który był zapaleńcem jeżeli chodzi o winyle. Miał całe dwa pokoje w domu pełne płyt i sprzętu. Dzwoniłem oczywiście do niego czy jeszcze nic nie ma. Ma ale to już są modele z górnej półki i ceny startują od 3500zł. Więc trochę nie dla mnie, może kiedyś. Teraz czasy niepewne. Czy możecie mi coś doradzić jaki zestaw, gramofon + wzmacniacz kupić? Budżet? Ciężko powiedzieć. Za poprzedni zestaw który kupowaliśmy wspólnie daliśmy 1200zł i grał świetnie więc gdyby udało się w takiej cenie coś znaleźć to było by super. A może jest ktoś na forum kto coś takiego posiada do sprzedania. Czekam na Wasze propozycje co do marki i modeli. Celuję raczej w Japończyków czyli albo Sony albo Technics.
Gramofon do domu nie za miliony monet
-
- Gramofon: Pioneer PL-112D
Re: Gramofon do domu nie za miliony monet
Jeżeli chodzi o gramofony to celuj w jakieś japończyki z lat 70-90, im prostsza konstrukcja, tym wyższa niezawodność. Na forum masz wątek z wykazem polecanych gramofonów.
Do tego wkładka VM-95E lub Ortofon OM-10. Preamp - DJ Pre II.
Wzmacniacz/kolumny - koledzy mają większą wiedzę i doświadczenie. Ja mam Denona PMA-880R i jestem zadowolony, choć model jest krytycznie oceniany przez znawców.
Do tego wkładka VM-95E lub Ortofon OM-10. Preamp - DJ Pre II.
Wzmacniacz/kolumny - koledzy mają większą wiedzę i doświadczenie. Ja mam Denona PMA-880R i jestem zadowolony, choć model jest krytycznie oceniany przez znawców.
Pioneer PL-112D + AT VM-95ML | Denon PMA 880R po tuningu | Denon DCD 1460 po tuningu | Pylon Audio Pearl 27 | Sennheiser HD 280 Pro