Witajcie
- piotrek72t
Witajcie
Witam
jakieś dwa miesiące temu wróciły do mnie płyty z młodości....( heh jak to brzmi ), w każdym razie "wsiąkłem" w winyle momentalnie.
Po kilku nieudanych eksperymentach skompletowałem jako taki sprzęt, buszuje po sklepach, antykwariatach, allegro...
Słucham szeroko rozumianego rocka z naciskiem na hard ..także metal
pozdrawiam
jakieś dwa miesiące temu wróciły do mnie płyty z młodości....( heh jak to brzmi ), w każdym razie "wsiąkłem" w winyle momentalnie.
Po kilku nieudanych eksperymentach skompletowałem jako taki sprzęt, buszuje po sklepach, antykwariatach, allegro...
Słucham szeroko rozumianego rocka z naciskiem na hard ..także metal
pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witajcie
Cześć Piotrek 

Jakich?piotrek72t pisze:Po kilku nieudanych eksperymentach
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Witajcie
Cześć 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- piotrek72t
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witajcie
Jakich?piotrek72t pisze:że zawiodłem sie nie tyle na konkretnych modelach co bardziej na ich stanie technicznym.
Thorens TD-170 to taki nowy Dual CS 435.piotrek72t pisze:a zwiaódł mnie najbardziej Thorens d170 którego to chętnie sie pozbędę
Każdy kto kupuje Duale ze znaczkiem Thorens (szczególnie te niższe modele właśnie) dość ostro przepłaca

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- piotrek72t
Początkowo próbowałem "reanimować" Bernarda, potem miałem w rękach Pionnera z seri PL ( chyba ), koniec konców postanowiłem na aktualne produkcje i z tych w rękach miałem ( i dalej mam ) w rękach Thorensa, ale pełnie zadowolenie daje mi ( na razie ) Rega 3 z wkładką Rega Elys 2
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witajcie
Popularny początek w tym krajupiotrek72t pisze:Początkowo próbowałem "reanimować" Bernarda

Praktycznie wszystkie gramofony Pioneera są "PL"piotrek72t pisze:potem miałem w rękach Pionnera z seri PL ( chyba )

Takie oznaczenie rodzaju sprzętu, a nie "serii" czy konkretnego modelu.
Szkoda że nie pamiętasz numerka.
Jestem ciekaw co byś powiedział na testowe zamontowanie wkładki Regi w niby-Thorensa, ot tak dla faktycznego sprawdzenia różnicy.piotrek72t pisze:i z tych w rękach miałem ( i dalej mam ) w rękach Thorensa, ale pełnie zadowolenie daje mi ( na razie ) Rega 3 z wkładką Rega Elys 2
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- piotrek72t
Witajcie
W zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie w Thorensie mam zamontowaną wkładkę OM -5, w Redze tak jak wspomniałem Elys 2 inna sprawa czy moje mało "subtelne" ucho wychwyci te różniceJestem ciekaw co byś powiedział na testowe zamontowanie wkładki Regi w niby-Thorensa, ot tak dla faktycznego sprawdzenia różnicy.

Moimi głównymi zarzutami do Thorensa są duże przydźwięki/zakłócenia wynikające pewnie z kiepskiej jakości sieci energetycznej ( gramofon był uziemiany na kilka róznych sposobów i nigdy nie doszedłem do wpełni satysfakcjonującego rozwiązania )a może... za jakichkolwiek innych względów, w Redze po prostu te problemy nie występują.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witajcie
Jeśli nie odczujesz różnicy to trudno winić niby-Thorensapiotrek72t pisze:inna sprawa czy moje mało "subtelne" ucho wychwyci te różnice![]()

Ale... ten gramofon ma chyba zewnętrzny zasilacz, prawda? Więc jaki tu problem.piotrek72t pisze:Moimi głównymi zarzutami do Thorensa są duże przydźwięki/zakłócenia wynikające pewnie z kiepskiej jakości sieci energetycznej ( gramofon był uziemiany na kilka róznych sposobów i nigdy nie doszedłem do wpełni satysfakcjonującego rozwiązania )
Może jednak chodzi o uziemienie ramienia?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- piotrek72t
Być może , ale to już przekracza moje zdolności naprawcze, zawiozłem go do "magika"Wojtek pisze:Ale... ten gramofon ma chyba zewnętrzny zasilacz, prawda? Więc jaki tu problem.
Może jednak chodzi o uziemienie ramienia?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witajcie
Ciekawe co "magik" powie, ale generalnie wydaje mi się, że ten problem to jakaś pierdoła jest.
Zresztą, kupiłeś nowy gramofon... i nie skorzystałeś z gwarancji? To po co się kupuje nowe?
Zresztą, kupiłeś nowy gramofon... i nie skorzystałeś z gwarancji? To po co się kupuje nowe?

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witajcie
To ile dałeś za używkę? Dual CS 435 jest u nas wart około 200-300 złotych.
Daj znać jak niby-Thorens wróci od "magika"
Daj znać jak niby-Thorens wróci od "magika"

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum