Pioneer SX-838 - radio i gramofon
-
Re: Pioneer SX-838 - radio i gramofon
przy AM nie ma jednocześnie - FM radio działa nadal;)
No nic, czeka mnie chyba wizyta w jakimś serwisie..chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
No nic, czeka mnie chyba wizyta w jakimś serwisie..chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
- Winters
Jak dla mnie to jakiś majster coś pokręcił przy selektorze źródła - prędzej odesłałbym sprzęt sprzedającemu niż latał po serwisach i płacił ekstra.
Swoją drogą to ten temat zasługuje na podtytuł - "co to znaczy sprzęt 100% sprawny na allegro"
Swoją drogą to ten temat zasługuje na podtytuł - "co to znaczy sprzęt 100% sprawny na allegro"
DIOMEDES KATO
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Moze byc jeszcze inna przyczyna. Wypnij kable laczace gramofon ze wzmacniaczem i sprawdz co sie dzieje. Czy nadal jest przesluch z radia.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Myślę, że tak czy siak będzie "przesłuch", niezależnie od wpięcia, ale sprawdzić trzeba.
Myślę tak samo jak Winters.
Coś w środku jest niesprawne (albo w mixerze albo przy przyciskach/selektorze źródła), że radio FM jest stale załączone.
Jeśli tylko lampka od FM się nie świeci to tym bardziej jest to sugestywne.
Może strzelisz jakieś foty tak w ogóle?
Myślę tak samo jak Winters.
Coś w środku jest niesprawne (albo w mixerze albo przy przyciskach/selektorze źródła), że radio FM jest stale załączone.
Jeśli tylko lampka od FM się nie świeci to tym bardziej jest to sugestywne.
Może strzelisz jakieś foty tak w ogóle?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Spoko, strzelę i podeślę. Mam przeczucie, że to jakieś mikro zwarcie nie wyłącza radia, stąd ta popalona dioda. No nic, chyba po weekendzie zawiozę sprzęt do jakiś speców, we wrocku mam taki zaprzyjaźniony punkt. bo jak się domyślacie, sprzedający nie reaguje na próby kontaktu;)
-
Tak to jest z tym sprzętem na Alle... Często to dotyczy 100% sprawnego sprzętu typu " vintage" i nie żebym miał coś przeciw "wintadżom",ale wiele tego typu historii pokazuje,że większość tych sprzętów to jednak "wystawka" po byle jakiej reanimacji.Przy nowszych rocznikach ryzyko jest jednak mniejsze,poza tym osobiście staram się kupować nie od handlarzy tylko od faktycznych właścicieli ,a wtedy i "wintadze" pewnie byłby i zadbany oraz sprawny.
Ja bym to odesłał,bo jakaś rękojmia chyba obowiązuje.
Ja bym to odesłał,bo jakaś rękojmia chyba obowiązuje.
- Winters
Wytaczasz spór na allegro i tyle, czekasz jak sprawa się rozwinie. Szansa na to, że będzie musiał zwrócić pieniądze to 100%
DIOMEDES KATO
-
Jeśli to sprzęt z tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=2672672116 to nie był on kupiony poprzez allegro...więc raczej lipaWinters pisze:Wytaczasz spór na allegro i tyle, czekasz jak sprawa się rozwinie. Szansa na to, że będzie musiał zwrócić pieniądze to 100%

...poza tym ktoś z forum bardzo narzekał na tego sprzedawcę

-
Jeśli tak, to faktycznie lipa.Gość ma co prawda tylko 2 negatywy,ale średnia za zgodność z opisem nie powala.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tak, już nie pamiętam kto, ale kojarzę jakąś historię z niesprawnym gramofonem. Pewnie znalazłoby się ślady na forum po wpisaniu nazwy sprzedawcy.pawel0777 pisze:...poza tym ktoś z forum bardzo narzekał na tego sprzedawcę
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
ktoś odradzał czy narzekał?? a to ciekawostka. Sprzęt kupiłem, bo jeden z kolegów na tym forum zachwalał sprzedającego:) poczytajcie sobie archiwum.
Zawiozę go w poniedziałek do naprawiaczy
Zawiozę go w poniedziałek do naprawiaczy
-
Ja Ci doradzałem Cambridge akurat,ale faktycznie jeden z kolegów stwierdził że z tym sprzedającym nie miał kłopotów.Niestety nikt na odległość nie jest stanie przewidzieć takich wypadków,gdyby to był ktoś z okolicy to jeszcze można by było pojechać z odwiedzinami 

-
Z grupą ukrainskich specow... od windykacjikielek pisze:,gdyby to był ktoś z okolicy to jeszcze można by było pojechać z odwiedzinami

-
- kreator
to chyba niestety ja miałem w tym udział:(
wiadomo,ze niczego nie można byc pewnym. ja kupywałem gramofon technicsa q2,ale odbierałem go osobiście.
sprzedawca był w porzadku. byłem jeszcze tam kiedys z kolega po amplituner i też nie było się do czego przyczepic.
może faktycznie jak kupuje sie używany sprzet to najlepiej odbierac go osobiscie i sprawdzic wszystko dokładnie.
ale miejmy nadzieje,że to jakaś ,,pierdółka,, i bedzie wszystko dobrze
wiadomo,ze niczego nie można byc pewnym. ja kupywałem gramofon technicsa q2,ale odbierałem go osobiście.
sprzedawca był w porzadku. byłem jeszcze tam kiedys z kolega po amplituner i też nie było się do czego przyczepic.
może faktycznie jak kupuje sie używany sprzet to najlepiej odbierac go osobiscie i sprawdzic wszystko dokładnie.
ale miejmy nadzieje,że to jakaś ,,pierdółka,, i bedzie wszystko dobrze
Born To Lose, Live To Win