Zgadza się, kręciłem się, oj długo kręciłem wokół grubego palca, ale summa summarum pogadałem z jednym ciemnym charakterem z tego Forum i powiedział mi w sekrecie, żebym zainwestował w dobrą igłę do ELAC ES 793
Pokaż mi swoją wkładkę
- koscidogitary
Re: Pokaż mi swoją wkładkę
- Biogon
- Gramofon: składak
Dzisiaj przytargałem do domu AT-150E, praktycznie NOS, na oryginalnym headshell-u. Bardzo wesoła wkładka 
-
zbyszek1982
- Biogon
- Gramofon: składak
Niestety nie
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Potwierdzam
Gdyby nie to że mam też AT150ANV i AT160ML, pewne zachowałbym dla siebie, a tak to NOS coś leżakuje na giełdzie.
Tomek też coś miał problem ze sprzedażą jej bo chyba widziałem na olx.
Biorąc pod uwagę zainteresowanie ludzi modelami typu AT-VM530EN czy nawet AT-120Eb - ja nie rozumiem.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
wojtekf
Bardzo sympatyczna, mam w kolekcji AT-150Ea
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
-
Rega
- Gramofon: RP 3, ThorensTD 320
Też ją mam, ale u mnie nazywa sie National Panasonic
Jest jakaś różnica oprócz nazwy?. Pewnie pytanie prozaiczne dla znawców, ale ja jestem ,,zielony,,
Jest jakaś różnica oprócz nazwy?. Pewnie pytanie prozaiczne dla znawców, ale ja jestem ,,zielony,,
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie. Technics = National Panasonic, w zależności od rynku sprzedaży
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
wojtekf
Grace F-9
The story so far:
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Igła podejrzana 
To ten egzemplarz co Cantilever miał w ofercie jakiś czas temu?
To ten egzemplarz co Cantilever miał w ofercie jakiś czas temu?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
wojtekf
Tak, to jest egzemplarz z oferty Cantilevera. I nawet z tą „podejrzaną” igłą brzmi bardzo naturalnie, co mi się podoba.
Trochę odleżał ten egzemplarz, takie czasy, że więcej siedzę na wsi niż w domu...
The story so far:
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jestem ciekaw czy cokolwiek tutaj zostało z oryginalnej igły, skoro nawet oprawka wygląda na dorabianą, a kształtem i kolorem przypomina igły do Pioneer PC-200. Czyżby Tomek chciał robić konkurencję dla SoundSmith? 
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
demigrus
- Gramofon: Technics 1310 MKII
Na początku zaznaczę, że poniższa treść jest tylko i wyłącznie subiektywną opinią autora
A autor nie ma bardzo bogatego doświadczenia w gramofonach...
Wczoraj dotarła do mnie wkładka AT-150Ea/G. Tak, to ta od Wojtka
Oczywiście nie wytrzymałem i od razu zabrałem się za jej montaż...
Gramofon to Dual 455 Gold. Wzmak to 50-letni Pioneer SM-83. Do tej pory był Ortofon OM-10.
Różnica w graniu? Hmm, nie chcę publicznie być tak dosadny, jak w PW do Wojtka, ale... do tej pory mój gramiak grał jakoś bez przekonania - dźwięk przytłumiony, bardzo mało wysokich tonów. Myślałem - OK, czarna płyta, dźwięk też musi być ciemny
do tego lampa, więc w zasadzie chyba się zgadza... Aż wczoraj nastało olśnienie... nagle kopułki w moich kolumnach zaczęły pięknie "cykać". Dźwięk stał się dużo jaśniejszy. Z niesamowitą ilością szczegółów. Przesłuchałem dwa albumy (na tyle starczyło czasu) i nie mogłem wyjść z szoku. Nie miałem pojęcia, że winyl tak może grać...
Oczywiście za tą wkładkę zapłaciłem kilkukrotnie więcej niż za nowego OM-10. Czy przez to dźwięk stał się kilkukrotnie lepszy? czy było warto?
W moim odczuciu kilkukrotnie lepszy to nie. Po prostu wszedł na kompletnie inny poziom, o którego istnieniu ja zupełnie nie miałem pojęcia...
Zdecydowanie było warto
Nie mogę się doczekać, aż przyjdzie zamówiony Schiit Mani i będę mógł podłączyć gramofon do Cambrige Audio CXA-60. Chociaż przy każdym źródle sygnału zdecydowanie wolę dźwięk z Pioneera...
Wczoraj dotarła do mnie wkładka AT-150Ea/G. Tak, to ta od Wojtka
Oczywiście nie wytrzymałem i od razu zabrałem się za jej montaż...
Gramofon to Dual 455 Gold. Wzmak to 50-letni Pioneer SM-83. Do tej pory był Ortofon OM-10.
Różnica w graniu? Hmm, nie chcę publicznie być tak dosadny, jak w PW do Wojtka, ale... do tej pory mój gramiak grał jakoś bez przekonania - dźwięk przytłumiony, bardzo mało wysokich tonów. Myślałem - OK, czarna płyta, dźwięk też musi być ciemny
Oczywiście za tą wkładkę zapłaciłem kilkukrotnie więcej niż za nowego OM-10. Czy przez to dźwięk stał się kilkukrotnie lepszy? czy było warto?
W moim odczuciu kilkukrotnie lepszy to nie. Po prostu wszedł na kompletnie inny poziom, o którego istnieniu ja zupełnie nie miałem pojęcia...
Zdecydowanie było warto
Nie mogę się doczekać, aż przyjdzie zamówiony Schiit Mani i będę mógł podłączyć gramofon do Cambrige Audio CXA-60. Chociaż przy każdym źródle sygnału zdecydowanie wolę dźwięk z Pioneera...