Też ją lubię
Co kręcisz (CD)?
-
Felix1988
Re: Co kręcisz (CD)?
Też ją lubię
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
Mam podobnie, co widać po słuchanej przeze mnie muzyce...
Dokładnie.
Ja również, choć oczywiście rozumiem, że mają swoich fanów i dobrze.
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Beatles - Abbey Road (1969 / 1987, CD, Reissue, Remastered, Europe) https://www.discogs.com/The-Beatles-Abb ... se/1997345
Tego albumu przedstawiać nie trzeba.
---
Jean Michel Jarre - Oxygene (The Complete Oxygene) (2007 / 2007, 3xCD, Box Set) https://www.discogs.com/Jean-Michel-Jar ... se/1133256
Coś mi uziemienie siadło w przedwzmacniaczu (tak myślę) więc kręcę CD. Dla odmiany poszło coś, co mam od bardzo dawna a czego prawie w ogóle nie słucham...
The Complete Oxygene to jedna z pierwszych pozycji w mojej kolekcji płyt. Zestaw zawiera Oxygene (1976, remaster z 1997), Oxygene 7-13 oraz ekskluzywny bonusowy CD z remixami zatytułowany Re-Oxygene.
Dziś poszedł pod laser tylko oryginalny Oxygene. Dawno nie słuchałem więc sobie odświeżyłem tę pozycję. Przy okazji dotleniłem swoje jedyne czynne ucho.
Tego albumu przedstawiać nie trzeba.
---
Jean Michel Jarre - Oxygene (The Complete Oxygene) (2007 / 2007, 3xCD, Box Set) https://www.discogs.com/Jean-Michel-Jar ... se/1133256
Coś mi uziemienie siadło w przedwzmacniaczu (tak myślę) więc kręcę CD. Dla odmiany poszło coś, co mam od bardzo dawna a czego prawie w ogóle nie słucham...
The Complete Oxygene to jedna z pierwszych pozycji w mojej kolekcji płyt. Zestaw zawiera Oxygene (1976, remaster z 1997), Oxygene 7-13 oraz ekskluzywny bonusowy CD z remixami zatytułowany Re-Oxygene.
Dziś poszedł pod laser tylko oryginalny Oxygene. Dawno nie słuchałem więc sobie odświeżyłem tę pozycję. Przy okazji dotleniłem swoje jedyne czynne ucho.
- StarRock
J.J. CALE
Trochę luźniejszy
dzionek, ponury zresztą, to dawkuję Mistrza, bo jego muza świetnym antidotum, na to co w głowie i za oknem. 
Trochę luźniejszy
-
Rega
- Gramofon: RP 3, ThorensTD 320
Z Baetlesów najbardzię lubię tę. Może z powodu sentymentu po filmie obejrzanym w młodości
Ostatnio zmieniony 14 paź 2020, 21:15 przez Rega, łącznie zmieniany 1 raz.
- RCOM2180
- Gramofon: działa
Jonathan Elias - Children of the Corn
Coś na dobry sen. Film taki sobie, ale muzyka i owszem.
Coś na dobry sen. Film taki sobie, ale muzyka i owszem.
-
grzehu82
Błoto - Erozje, Astigmatic Records 2020
Creative E-MU 0204 || Rotel RA-12 || Heco P3302 || Superlux HD 681 ||AKG K551
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
- RadTang
- Kontakt:
Mick Jagger - She's The Boss (1985 / 1985, CD, Europe) https://www.discogs.com/Mick-Jagger-She ... se/2060805
Dalej jestem wyłączony z winylowego życia ale nie oznacza to, że nie mogę sobie czegoś posłuchać. A dziś pod laserem japoński pressik solowego debiutu Micka Jaggera! CD made in Japan (na Europę, opakowanie już made in Holland).
Muzycznie to klimaty zbliżone do tego, co Stonesi proponują w tym okresie. Fajne, pobudzające rytmy. Jak ktoś lubi energetyczną muzykę i trawi Stonesów (Undercover, Dirty Work) to i ten wytwór mu nie powinien zaszkodzić.
Spora i ciekawa selekcja gości - Chuck Leavell (The Allman Brothers Band), Pete Towshend (The Who), Herbie Hancock (na kilku kawałkach na dodatek), Jeff Beck.
A CD to kolejna płyta w stanie G.
Porysowany ale gra bez zarzutów. Cieszę się, że w końcu ją włączyłem bo siedziała od ponad 3 lat. Miałem możliwość tanio kupić LP ale wiedziałem, że mam CD.
@Rega A co to za wydanie Pieprza?
Dalej jestem wyłączony z winylowego życia ale nie oznacza to, że nie mogę sobie czegoś posłuchać. A dziś pod laserem japoński pressik solowego debiutu Micka Jaggera! CD made in Japan (na Europę, opakowanie już made in Holland).
Muzycznie to klimaty zbliżone do tego, co Stonesi proponują w tym okresie. Fajne, pobudzające rytmy. Jak ktoś lubi energetyczną muzykę i trawi Stonesów (Undercover, Dirty Work) to i ten wytwór mu nie powinien zaszkodzić.
Spora i ciekawa selekcja gości - Chuck Leavell (The Allman Brothers Band), Pete Towshend (The Who), Herbie Hancock (na kilku kawałkach na dodatek), Jeff Beck.
A CD to kolejna płyta w stanie G.
@Rega A co to za wydanie Pieprza?
- amrowek
-
Rega
@RedTang - zamieszczam dokladniejsze zdjecia. Może mylić pudełko, które byłem zmuszony wymienić ze względu na zły stan. Pozdrawiam.
-
Rega
A to na późne popołudnie na japońskich HDCD Joe Satriani i koledzy.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2020, 22:29 przez Rega, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tarkus
Genesis - Trespass
(Charisma 1970, wyd. Toshiba 1999 JP,
wg remastera Virgin 1994)
(Charisma 1970, wyd. Toshiba 1999 JP,
wg remastera Virgin 1994)
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
- RadTang
- Kontakt:
ZZ Top - Antenna (1994 / 1994, CD, Europe) https://www.discogs.com/ZZ-Top-Antenna/release/537587
A dzisiaj brodacze na gitarach z rana. Album w sumie spoko ale wolę ich klasyki. Ciężej gra od nich choć czuć, że to ZZ Top ale z dociążonym brzmieniem.
A dzisiaj brodacze na gitarach z rana. Album w sumie spoko ale wolę ich klasyki. Ciężej gra od nich choć czuć, że to ZZ Top ale z dociążonym brzmieniem.
- StarRock
BBM - Around The Next Dream
Bluesowo trochę. Baker, Bruce i Moore, czyli dwuskładnikowy krem plus pierwiastek tego trzeciego w jednorazowym wypuście, wartego przesłuchu. Moim zdaniem, bo krytycy zarzucili zbyt dużą ilość pierwiastka, bez posmaku kremu.
Me kubki chyba raczej do bani.
Na winylu owszem (UK, Korea), ale za dobry stan trza w skarpetę głębiej sięgnąć.
Bluesowo trochę. Baker, Bruce i Moore, czyli dwuskładnikowy krem plus pierwiastek tego trzeciego w jednorazowym wypuście, wartego przesłuchu. Moim zdaniem, bo krytycy zarzucili zbyt dużą ilość pierwiastka, bez posmaku kremu.
Na winylu owszem (UK, Korea), ale za dobry stan trza w skarpetę głębiej sięgnąć.