Zastanawiam się czy ktoś z forum miał okazję testować taką wkładkę również z SASem Jico, który jest dostępny. Myślę, że taki zestaw mógłby sporo namieszać.
Tej wkładce (oraz bliźniaczej XL-25) są poświęcone oddzielne wątki ...
Jak dla mnie lekarstwem na niedostatki szczegółów nie jest w przypadku tej wkładki SAS tylko dobry, zastępczy eliptyk ND25e (od XL-25). JICO chyba ich niestety już nie robi (czasem można kupić ale ceny mało sensowne). Thakker też nie ma (choć jakość nie była tak fajna), a mój ulubiony "biały" Astatic SO102-ED niestety również się skończył (można spytać Eda czy jeszcze będzie miał https://www.ebay.pl/itm/SONY-ND25E-PHON ... 3958137027)
Z jedynych minusów dla mnie - to jest półautomat, a ja wolę dużo bardziej manuale (ale to już jest kwestia preferencji).
Wiesz że możesz wyłączyć funkcję półautomatu poprzez rozregulowanie punktu autostopu w taki sposób że igła nigdy do niego nie dotrze?
Wojtek, dzięki za pomysł
Akurat ten gramofon szykuję w prezencie dla kolegi więc myślę, że na początku będzie to dla niego bez różnicy. Udało mi się go skutecznie odwieść od zakupu nowego gramofonu w sklepie rtv-agd i robię mu niespodziankę