Jak połączyć wzmacniacz z tv?
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Re: Jak połączyć wzmacniacz z tv?
Miałem kiedyś sąsiada z góry, który przeżywał fascynację kinem domowym. Oglądał na nim wszystko jak leci i katował mnie basami. Na moje uwagi, że uprzykrza życie stwierdził, że on z kina domowego nie zrezygnuje. Minęło kilka miesięcy, facet znudził się zabaweczką i praktycznie przestał uruchamiać kino domowe. A ja odetchnąłem z ulgą.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Ja oglądając filmy używam tylko zestawu stereo. Głośność w telewizorze jest skręcona na zero. To oglądanie z dźwiękiem z TV jest dla mnie męczące.
Sąsiedzi się raczej nie skarżą może dlatego, że używam pełno pasmowych kolumn i nie wspomagam się subwooferem, który faktycznie jak nie jest odpowiedniej jakości to głównie generuje wibracje, które niosą się po całym budynku.
Sąsiedzi się raczej nie skarżą może dlatego, że używam pełno pasmowych kolumn i nie wspomagam się subwooferem, który faktycznie jak nie jest odpowiedniej jakości to głównie generuje wibracje, które niosą się po całym budynku.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
-
Nie chodzi mi o codzienne oglądanie, więc myślę, że taka sytuacja nie grozi, a o sąsiadów akurat nie muszę się martwić