http://fonicamusic.com/ oraz http://www.highfidelity.pl/@main-1446&lang=
Jako ciekawostka,gdyż z dawną Fonicą oprócz nazwy raczej brak wspólnych cech.
Fonica z "Audio Szopy"
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Fonica z "Audio Szopy"
Tak, już omawialiśmy ten przypadek niedawno na łamach shoutboxa.
Teraz przynajmniej wiemy jaka jest cena
Ojojoj, ciekawe ile klientów będzie tutaj w kraju.
I to F-600 to ten tańszy/słabszy model
Szkoda że nie podali informacji z jaką wkładką ma być Fonica sprzedawana/parowana.
Może z żadną i kupujemy sam napęd? Może tak być.
Przynajmniej jednak potwierdziło mi się to co mi się wydawało na zdjęciach reklamowych, że mamy tam ramię Regi.
Tak też jest, Rega RB300.
Co do napisanych na końcu podejrzeń typu "skąd zgapili" to myślę, że są one dość trafione.
Mało porównań do porównywanych gramofonów (poza kwestiami konstrukcji).
Dużo gadania o oczywistościach i minusach płyt winylowych z cyfrowego mastera (a przy tym prawie wszystkie płyty odsłuchowe, są właśnie nimi).
Podano informację, że gramofon testowano z dwiema wkładkami. Nie było jednak odniesienia w tekście które płyty oceniał autor z którą wkładką.
No chyba że odsłuchiwał wszystko podwójnie, ale w to wątpię.
Ogółem: śmiesznie, ale to przecież HFM. Przynajmniej wiemy na czym stoimy co do tej Fonici, bo na stronie producenta tylu informacji jak dotąd podanych nie ma.
Teraz przynajmniej wiemy jaka jest cena

I to F-600 to ten tańszy/słabszy model

Szkoda że nie podali informacji z jaką wkładką ma być Fonica sprzedawana/parowana.
Może z żadną i kupujemy sam napęd? Może tak być.
Przynajmniej jednak potwierdziło mi się to co mi się wydawało na zdjęciach reklamowych, że mamy tam ramię Regi.
Tak też jest, Rega RB300.
Co do napisanych na końcu podejrzeń typu "skąd zgapili" to myślę, że są one dość trafione.
Mało porównań do porównywanych gramofonów (poza kwestiami konstrukcji).
Dużo gadania o oczywistościach i minusach płyt winylowych z cyfrowego mastera (a przy tym prawie wszystkie płyty odsłuchowe, są właśnie nimi).
Podano informację, że gramofon testowano z dwiema wkładkami. Nie było jednak odniesienia w tekście które płyty oceniał autor z którą wkładką.
No chyba że odsłuchiwał wszystko podwójnie, ale w to wątpię.
Ogółem: śmiesznie, ale to przecież HFM. Przynajmniej wiemy na czym stoimy co do tej Fonici, bo na stronie producenta tylu informacji jak dotąd podanych nie ma.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Fonica z "Audio Szopy"
Też mam przypuszczenia,że wkładki nie będzie w zestawie.Przeglądając nieraz z ciekawości oferty takich audiofilskich gramofonów spotyka się często taką praktykę,czyli sprzedaż bez wkładki.
Co do starszego brata tej Fonici, to z uwagi że waży ponad dwa razy więcej niż ten model cena będzie też odpowiednio powiększona(gdzieś mi się obiło o uszy ,że ok.15000 zł
)
Co do starszego brata tej Fonici, to z uwagi że waży ponad dwa razy więcej niż ten model cena będzie też odpowiednio powiększona(gdzieś mi się obiło o uszy ,że ok.15000 zł

- motown
Fonica z "Audio Szopy"
Za miesiąc w Audio ma być test gramofonu Fonica F-800. Cena tego modelu ma właśnie oscylować w okolicach 15000 zł 
Niewątpliwie solidne to gramofony i fajnie, że powstają w Polsce. Może kiedyś będą produkować jakieś budżetowe wersje, na które będzie stać mniej zamożnych miłośników czarnej płyty

Niewątpliwie solidne to gramofony i fajnie, że powstają w Polsce. Może kiedyś będą produkować jakieś budżetowe wersje, na które będzie stać mniej zamożnych miłośników czarnej płyty

Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
-
Fonica z "Audio Szopy"
Raczej wątpliwa sprawamotown pisze: Może kiedyś będą produkować jakieś budżetowe wersje, na które będzie stać mniej zamożnych miłośników czarnej płyty

- Kocewicz
- Kontakt:
Fonica z "Audio Szopy"
Jak ja nie znoszę marketingowców i takich machlojek. Byle kto z ulicy (pod warunkiem, że z karierą i z kasą) może kupić prawa do marki i produkować pod nią zupełnie co innego, co zupełnie nie jest przedłużeniem poprzedniego. Dla mnie równie dobrze spółka Fonica może produkować odkurzacze lub ekspresy do kawy, oczywiście takie wyrafinowane. Więcej w tym biznesu niż produkcji, no ale może audiofile się ucieszą.
Are you Shure?
-
Fonica z "Audio Szopy"
Niestety wiele firm tak robi,w tym wypadku i tak dobrze,bo przynajmniej pod znaną nazwą robią "prawdopodobnie"dobre gramofony.Gorzej w innych przypadkach,gdzie firmuje się dobrze znane logo chińską tandetą(np.Lenco itp)