Gdzie naprawię sprzęt w Lublinie
-
Gdzie naprawię sprzęt w Lublinie
Dzień dobry,
Nie wiem czy w odpowiednim miejscu zamieszczam post (wątek) ale nie bardzo poruszam się po forum. Jeżeli jest niewłaściwe proszę o przeniesienie.
Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Lublinie mogę naprawić (wyregulować) stary wzmacniacz Marantz 1030 (trochę trzeszczy i słychać szumy) i DAC Pro-Ject (uszkodzone wejście-aktualnie trzyma sie na silver tape ale słychać trzaski i nie da się na tym słuchać)?
Próbowałem znaleźć odpowiedni serwis w Lublinie ale się nie udało. Telewizor, DVD owszem, ale naprawy audio nikt sie nie podejmuje. Z góry dziekuje za informacje.
Nie wiem czy w odpowiednim miejscu zamieszczam post (wątek) ale nie bardzo poruszam się po forum. Jeżeli jest niewłaściwe proszę o przeniesienie.
Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Lublinie mogę naprawić (wyregulować) stary wzmacniacz Marantz 1030 (trochę trzeszczy i słychać szumy) i DAC Pro-Ject (uszkodzone wejście-aktualnie trzyma sie na silver tape ale słychać trzaski i nie da się na tym słuchać)?
Próbowałem znaleźć odpowiedni serwis w Lublinie ale się nie udało. Telewizor, DVD owszem, ale naprawy audio nikt sie nie podejmuje. Z góry dziekuje za informacje.
- Peliks
- Gramofon: Składak
Re: Gdzie naprawię sprzęt w Lublinie
W Lublinie masz świetnego fachowca. Pan Darek w firmie TV-Video Serwis na Skrzetuskiego.
https://www.google.pl/maps/place/Napraw ... 22.5155132
https://www.google.pl/maps/place/Napraw ... 22.5155132
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
-
- amrowek
No bardzo porządna jednostka juz nie jeden klocek był u niego .Szykuje sie kolejny wyjazd bo i jest co naprawiac
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
-
- Gramofon: PS-X50 AT33EV
-
Witam.
pytanie pomocnicze:
czy któryś z ww. lub inny fachowiec z Lubelszczyzny do gramofonów też zagląda?
kiedyś był temat Pana z Nałęczowa ale... Duali nie lubił...
szukam kogoś do wymiany kabli RCA w Dualu 704 i ogólnego przeglądu [sam tego nie zrobię...].
(kupiłem z już wymienionymi kablami - 2RCA bez uziemienia, którymi czasem trzeba poruszać by zagrały
; gramofon sprawny)
pytanie pomocnicze:
czy któryś z ww. lub inny fachowiec z Lubelszczyzny do gramofonów też zagląda?
kiedyś był temat Pana z Nałęczowa ale... Duali nie lubił...
szukam kogoś do wymiany kabli RCA w Dualu 704 i ogólnego przeglądu [sam tego nie zrobię...].
(kupiłem z już wymienionymi kablami - 2RCA bez uziemienia, którymi czasem trzeba poruszać by zagrały

-
- Gramofon: Dual 510
Czy koniecznie musi być ktoś z okolic Lublina?
Kolega olsza84 mieszka w Szczecinie i kocha Duale. Poczytaj ten wątek: viewtopic.php?f=61&t=13948
Pozdrawiam.
Dual 510, Shure M95G-LM, Sansui AU-417, Philips 22RH427
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
-
Posty kolegi Olszy czytam, odwiedzałem też jego stronę fb; tylko Szczecin -Lublin to parę ładnych setek km... kwestia transportu.
no ale może rzeczywiście zapytam go na priv, może jest jakiś pewny kurier...
no ale może rzeczywiście zapytam go na priv, może jest jakiś pewny kurier...