http://allegro.pl/przejscie-wtyk-din-5p ... 89049.html
ANO WŁAŚNIE!
Można tym wyjściem słuchawkowym dźwięk nagrać przecież

Do słuchawek może i tak, ale do wyjścia liniowego nie.Piter pisze:bardziej mi na tym zależy
Wyjście słuchawkowe to nie wyjście liniowe.Piter pisze:ANO WŁAŚNIE!
Można tym wyjściem słuchawkowym dźwięk nagrać przecież
Wiesz, mi nie zależy na nagrywaniu tego gramofonu na razieWojtek pisze:Nie kombinuj, jeśli chcesz porządnie to kup tą przejściówkę co Ci poleciłem.
Skoro znasz różnicę to powinny być raczej dwa ognie. Ja wiem, że "się da" wykorzystać wyjście słuchawkowe jako niby liniowe, ale fakt faktem jest to wyjście o innych parametrach, przez co dźwięk nie jest taki jaki być powinien przy wykorzystaniu z wejściem liniowym (jakimś urządzeniem nagrywającym).Piter pisze:Wiem czym różni się wyjście liniowe od słuchawkowego, ale skoro mogę dwie pieczenie na jednym ogniu...
Ja tego nie wiem. Mówisz że chciałbyś, ja odpowiadam jak. Jak ktoś nie wie czego tak właściwie chce to ja już nie wnikam.Piter pisze:Wiesz, mi nie zależy na nagrywaniu tego gramofonu na razie
Wojtek, no offence. Wiem, co masz na myśli i dzięki za rady. Wolę jednak kupić winyla niż przejściówkę dla filmiku na youtubeWojtek pisze:Skoro znasz różnicę to powinny być raczej dwa ognie. Ja wiem, że "się da" wykorzystać wyjście słuchawkowe jako niby liniowe, ale fakt faktem jest to wyjście o innych parametrach, przez co dźwięk nie jest taki jaki być powinien przy wykorzystaniu z wejściem liniowym (jakimś urządzeniem nagrywającym).Piter pisze:Wiem czym różni się wyjście liniowe od słuchawkowego, ale skoro mogę dwie pieczenie na jednym ogniu...
Ja tego nie wiem. Mówisz że chciałbyś, ja odpowiadam jak. Jak ktoś nie wie czego tak właściwie chce to ja już nie wnikam.Piter pisze:Wiesz, mi nie zależy na nagrywaniu tego gramofonu na razie
eenneell pisze: Wojtek pisze:nie pamiętam już czy lipny "pimpek" przekreślał także auto-stop
przekreślał
naciskam stop,:!:Piter pisze:Płyta startuje, ramię się podnosi na stopce i stara się przenieść nad płytę, ale niestety nie idzie mu to i w pewnym momencie start się wyłącza, płyta zatrzymuje, a ramię spoczywa na stopce. Co więc robię, gdy ramię na stopce się podniesie, a płyta się kręci:
4. Podnoszę ramię za uchwyt i przenoszę nad początek płyty.
Funkcja start się wyłącza, ramię się opuszcza, igła styka się z płytą wszystko gra.
Dodam, że gdy kończę słuchanie naciskam stop, a ramię podnosi się, wraca (samo) na stopkę, spoczywa na niej, płyta się zatrzymuje. Czyli w zasadzie tylko ze startem jest coś nie tak. Jakieś rady?