Wzmacniacz do Technics SL5.
- Lukasz31
- Gramofon: Thorens TD 125mkI
Re: Wzmacniacz do Technics SL5.
Nawet jak kupisz kiepski wzmacniacz i resztę toru to i tak będzie dużo lepiej niż na Tv 

- koscidogitary
Z tych dwóch wzmacniacz Pioneer dźwiękiem o półkę wyżej (przestrzeń, dynamika, szumy i takie tam), ale jak na amplituner, to ten Rotel jest bardzo dobry, muzykalny. To dwa różne style grania. Po porażce ze wspomnianą Yamahą chciałem kupić bardo podobny apli.
- koscidogitary
Generalnie, gdzieś po środku będzie ten amplituner. Gra rewelacyjnie, ale niestety bywają z nim problemy typowe dla Yamahy z tego okresu: wyświetlacz oraz elektroniczny układ załączania. Z załączaniem sobie poradziłem, z wyświetlaczem już nie. Jeśli trafisz jakiegoś pewniaka to śmiało można brać: https://www.ceneo.pl/261770/opinie-1 Dodam, że ten model nie gra jak typowa Yamaha czyli skrajami pasma.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie ma co się zastanawiać - bierz Pioneera.
Od czegoś trzeba zacząć
W tej cenie to bardzo spoko wybór, a jak się podoba wizualnie to już w ogóle.
Od czegoś trzeba zacząć

W tej cenie to bardzo spoko wybór, a jak się podoba wizualnie to już w ogóle.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Potwierdzam. Mam egzemplarz RX-797 (kupiłem z drugiej ręki ale w pudle oryginalnym, oba piloty w komplecie, bardzo zadbany) i u mnie gra świetnie z Dali Oberon 7. Przynajmniej na raziekoscidogitary pisze: ↑01 paź 2020, 18:55Generalnie, gdzieś po środku będzie ten amplituner. Gra rewelacyjnie, ale niestety bywają z nim problemy typowe dla Yamahy z tego okresu: wyświetlacz oraz elektroniczny układ załączania. Z załączaniem sobie poradziłem, z wyświetlaczem już nie. Jeśli trafisz jakiegoś pewniaka to śmiało można brać: https://www.ceneo.pl/261770/opinie-1 Dodam, że ten model nie gra jak typowa Yamaha czyli skrajami pasma.

Na razie nie sprzedaję

Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
- koscidogitary
No właśnie, mam te same odczucia

Nie dziwię się, gdyby nie trefny egzemplarz, RX-797 grałby u mnie do dzisiaj

Ps. Co tam Klipsh - jak poszła z lekko podrasowanymi KEF Q-900 to miałem koncert open air w mieszkaniu.
Jak już wspominałem - co zaskakuje w tej Yamasze, to ciekawy, muzykalny dźwięk, nietypowy dla stereotypowej Yamahy

-
Piszecie kup Pioneer, a chwalicie Yamahe
.
Może to nad nią bardziej powinienem się zastanowić?
I poszukać jakiejś zadbanej sztuki...
Ile półek wyżej będzie od Pioneera
?

Może to nad nią bardziej powinienem się zastanowić?
I poszukać jakiejś zadbanej sztuki...
Ile półek wyżej będzie od Pioneera

-
To i tak nieźle, bo jakby napisało jeszcze kilka osób, wiedziałbyś jeszcze mniej

Na start weź to co ci bardziej pasuje w opisach i opiniach - tak czy inaczej, wymienisz ...
A jak już będzie grało to nasłuchuj i szukaj co tobie odpowiada lub co Cię drażni.
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem po co koledzy Tobie w głowie mieszają i jeszcze linki do ceneo załączają 
Dobrych sprzętów jest PIERDYLIARD przez co ten wątek może się ciągnąć w nieskończoność jak co chwila ktoś będzie wyskakiwał z (tu wstaw mój ulubiony klocek)

Dobrych sprzętów jest PIERDYLIARD przez co ten wątek może się ciągnąć w nieskończoność jak co chwila ktoś będzie wyskakiwał z (tu wstaw mój ulubiony klocek)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- koscidogitary
Bo nie jesteśmy Tobą i nie podejmiemy za Ciebie decyzji.
Dostałeś masę cennych wskazówek i podpowiedzi.
Ja jak kupowałem swoje graty to wiedziałem mniej niż Ty teraz.
Najlepsza rada: posłuchaj jednego i drugiego wzmacniacza a najlepiej zestawu z kolumnami.
Sprzętu faktycznie jest pierdyliard na rynku, w zasadzie to jesteśmy zasypani używanym audio.
Ponadto w dzisiejszych czasach to nie problem pojechać posłuchać lub kupić i posłuchać w domu a potem odesłać, ewentualnie odsprzedać. Zanim wybrałem to co mi pasuje to raz, że przerzuciłem kilkadziesiąt zestawów a dwa, zauważ, w międzyczasie zmienił mi się "gust" sprzętowo-dźwiękowy. Tobie też się zmieni.
Każda z takich dyskusji kończy się tak samo: wybór i praca związana z odsłuchaniem/nabyciem sprzętu należy do Ciebie.
-
Kupilem Pioneera 
Dziękuję wszystkim za rady i dobre słowo. Wasze wsparcie było bezcenne.
Zgodnie tym conjyz pisałem zapraszam do działu z kolumnami. Tam proszę Was o wsparcie w doborze kolumn do niego
Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.

Dziękuję wszystkim za rady i dobre słowo. Wasze wsparcie było bezcenne.
Zgodnie tym conjyz pisałem zapraszam do działu z kolumnami. Tam proszę Was o wsparcie w doborze kolumn do niego

Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.
- gravediggie
- Gramofon: JVC & Schneider

JVC JL-A1|Shure M75|MMCF10|Dual CV 6020|Canton Karat 920
Milijon kabli..
Milijon kabli..
- koscidogitary