Znalazłem jeszcze Q2 , czy jest warty na początek "grzechu" https://allegrolokalnie.pl/oferta/technics-sl-q2, resztę środków można przesunąć na pre i wkładkę o ile będzie to wystarczająca baza.
Autor to Artur

Stare mechaniczne automaty są proste do serwisowania, od półautomatów niewiele się różnią, a w razie awarii możesz po prostu nie używać autostartu lub go odłączyć. Nikt Cię nie zmusza do zakupu, ale ich odrzucanie jest moim zdaniem błędem i niepotrzebnym ograniczeniem. Przede wszystkim liczy się konkretny egzemplarz ...
No to popatrz na gramofony z wątku "Pawelec poleca" (wyższy budżet potrzebny ale może warto rozważyć) albo skontaktuj się z Olsza84, który serwisuje i poddaje renowacji Duale. Obaj na forum. Duala 604 od Olszy posiada mój szwagier i bardzo sobie chwali, u mnie przez jakiś czas gościł "olszowy" 621. Kontakt z Kamilem jest kapitalny a gramofony wyglądają tak jak powinny wyglądać. SL-Q2 od handlarza wygląda przy tych Dualach jak wyjęty ze śmietnika (nie ujmując nic tym gramofonom).
To dobrze, świadomiej podejmiesz decyzję
Typowe mądrości Januszy z gatunku "kiedyś to kurła było!" Gaźnik, szyby na korbe, żadnych klimatyzacji i komputerów! Kiedyś to były auta!