Dzisiaj chciałbym wam przedstawić wykonanie prezentera na 2 headshell'e. Każdy sobie poradzi z jego wykonaniem.
Potrzebne elementy do jego wykonania:
- słoik kuchenny ( średnica 90mm, wysokość 115mm ) - ja zakupiłem takowy w sklepie Teddy (12zł),
- 2x uszczelka przelotka na otwór 10,5mm ( warto zakupić cały zestaw, przyda się zawsze na przyszłość ),
- 4x samoprzylepne nóżki ( do wyboru do koloru, kto co lubi

Potrzebne narzędzia:
- 2x headshell,
- ołówek,
- linijka,
- wiertło 10mm ( polecam do metalu, gdyż do drewna ma ostrą szpicę, można łatwo się przebić na wylot ),
- wiertarka, wkrętarka ( otwory są dosyć płytkie, także na upartego nawet ręczną wiertarką na kołowrotku da radę

Zobaczyłem go w sklepie i od razu lampka z pomysłem się zapaliła

Headshelle w dłoń i na pokrywce przymierzyć je, tak aby się podobało. Linijka i ołówek w dłoń. Zaznaczamy gdzie wywiercić otwory.
Ja uznałem, że moje headshell'e będą ze sobą "tańczyć"

Przygotowujemy przelotki.
Nożyczkami obcinamy jedną z warg. Zalecam pooglądać, która strona jest lepiej wykończona. Jest to tani produkt, dlatego jakość odlewu pozostawia wiele do życzenia

Wiercimy i wkładamy nasze przelotki w otwory. Dla niepewnych można zastosować troszkę kleju na brzegi, ale wtedy radzę czekać do 100% wyschnięcia danego kleju, bo potem może być z tego rzeźba

Kleimy nóżki, aby nie zarysować mebli

Wkładamy HS'y i podziwiamy ukończoną pracę.
Oczywiście widziałem projekt pudełek na headshell'e. Jest mega! Niestety nie posiadam tego "minimum" sprzętowego do precyzyjnej obróbki w drewnie. Pewnie się skuszę w przyszłości na tamten projekt, gdyż jest wart swej ceny.
Co do mojego "projektu"? Może się komuś spodoba

PS. Można słoiczek zastąpić szklaną kopułką z IKEA lub są na allegro, natomiast cena wzrasta

Pozdrawiam!