Mamrotograf
-
- Gramofon: DUAL 455
-
Re: Mamrotograf
Zajebiste
po co komu bezpiecznik w sprzęcie jak można wstawić „kwantowy” bolec i liczyć, że różnicówka zadziała. 

- jogurteq
- Gramofon: Pioneer PL-50L II

Pioneer PL-50L II - Kenwood KA-9150 - Kenwood KT-7550 - Sansui A-80 - Onkyo TX-NR686 - Klipsch RP-8000F - RP-500C - RP-400M - Klipsch R-115SW - Bang&Olufsen S60 - Philips CD473 - Chromecast Audio (2015)
-
-
-
Chyba że tam kolejny magnorozpraszacz typu Bst-500 fi32mm

Too many tubes, too little time...
-
Cena za 1 kanał, miedzianka,
Proponuje naturalne podstawki i tańsze
Np. Z drewna 
Proponuje naturalne podstawki i tańsze

-
Ludzka głupota nie zna granic... Dynksy za 4200 bagsów
-
Koniec roku mobilizuje to szukania bardziej "okrągłego dźwięku na czarnym tle"
Myślisz że zrobiłeś już wszystko w swoim audio systemie... Oto one, gniazda sieciowe które "słychać" oczywiście z nano technologia, a jak coś jest nano to wiadomo że good
emitują jony ujemne i konwertują ciepło na daleką podczerwień🤭
Cena z ramkami czy bez?
Czekam na audiofilską taryfę z Taurona

- koscidogitary
Tu nie chodzi o nano przewodniki i takie tam, tu chodzi o to, że jeden ma gniazdko za 14,50zł z Castoramy a drugi ma gniazdko Furutech za 280$.szczepan_def pisze: ↑30 gru 2020, 12:38Cena z ramkami czy bez?
Jeden ma zegarek Atlantic za 1500zł drugi ma Rolexa za 15 000zł - oba mierzą ten sam czas w zasadzie z tą samą dokładnością.
Mnie nie stać na gniazdko za 280$ ani na Rolla za 15k, więc w sumie mogę się z takich rzeczy śmiać, co mi postało (?), ale gdyby mi się przelewało to dlaczego by sobie takich rzeczy nie kupić?
I tutaj z pomocą przychodzą bardzo przydatne określenia (przymiotniki), które w jakiś sposób muszą wyróżnić te produkty, odróżnić je od "standardu z Castoramy" - to m.in. pomaga wypromować i sprzedać produkt po znacznie wyższej cenie, to sprawia, że i produkt staje się wyjątkowy podobnie jak klient, który go nabędzie. (Nawiasem mam znajomego, człowiek 59 lat, uzbroił się w podobne gniazdka Furutech i uwierz, nie przekonasz go do tego, że to wyciąganie pieniędzy od klienta, i że to nie ma wpływu na dźwięk).
Ja już się nie śmieję z takich gadżetów, jeśli jest z klient z kasą to i odpowiedni produkt za odpowiednie pieniądze dla niego się znajdzie - a już w ogóle najlepszy klient, to klient bogaty i bez odpowiedniej wiedzy w temacie. Myślę nawet, że to gniazdko to w sumie tanie jest. Powinno kosztować 1280$, jeszcze tylko nie wymyśliłem, jakie dodatkowe określenie trzeba by tam dopisać do tego "nano", żeby opchnąć to za 1280$ ale znając podstawy marketingu ufam, że i takie się rychło znajdzie jeśli wystąpi potrzeba.
Oczywiście nie mam nic przeciwko takim żartom, jak też każdym innym żartom, tylko ja żartując oczekuję głębszego spojrzenia na przedmiot żartu

Aaa, taki suchar na koniec tej zapewne zbędnej rozprawki:
Na wystawie Audio Show do pokoju odsłuchowego znanej marki wchodzi trzech gości:
Pierwszy mówi: "What a wonderful treble!"
Drugi: "What a powerful bass!"
A trzeci: "Ooo k...wa, ja p....le, jaka za...sta przestrzeń"

I jeszcze: "gdzie się dwóch audiofili spotka, tam 10 skrajnych opinii o tym samym sprzęcie powstanie"

-

Platforma antywibracyjna dzięki której pojawia się mnóstwo harmonicznych... No to leci pierwsza harmoniczna

Ostatnio zmieniony 30 gru 2020, 23:15 przez szczepan_def, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Znalazłem mój ulubiony produkt audiofilski.
https://youtu.be/fr8O_jZhpl4?t=490
Warto obejrzeć, bo wywód pana audiofila jest bezcenny.
http://www.shunmook.com/hifiproduct_4.html#1
Nie trzeba paneli akustyczych. Akustykę pokoju zrobią wam drewniane kółka na tyczkach
https://youtu.be/fr8O_jZhpl4?t=490
Warto obejrzeć, bo wywód pana audiofila jest bezcenny.

http://www.shunmook.com/hifiproduct_4.html#1
Nie trzeba paneli akustyczych. Akustykę pokoju zrobią wam drewniane kółka na tyczkach

-
Jako sceptyk, może coś od tych patyków się odbija, mnie już zastanawia złożoność tego algorytmu do ustawienia "zbieżności" tych kijków i krążków hokejowych, gość w wywiadzie chwilami wygląda jakby sam do końca nie dowierzał w to co gada

-
Muchy chyba.
A widziałeś, że dalej na filmiku pan pokazuje, że ma takie same czarne deseczki poprzyklejane na bokach obudów od magnetofonów i na głowicach tychże?

Ja jak słuchałem pana audiofila to miłem wrażenie, że wykuł na blachę ulotkę reklamową od tych stojaków i drewienek.

-
Coś specjalnego - kamyczki Brilliant Pebbles
https://kirkville.com/how-hi-fi-magazin ... gic-rocks/