Pozdrawiam
O ile mi wiadomo, ta wieża nie posiada przedwzmacniacza gramofonowego, a jedynie zewnętrzne wejście liniowe, więc oprócz gramofonu potrzebny będzie jeszcze właśnie przedwzmacniacz (lub gramofon z takowym wbudowanym, ale to sie stosunkowo rzadko zdarza).boethiah pisze:jesli mam taka wieze http://allegro.pl/wieza-technics-eh590- ... 60941.html, chyba nie musze kupowac juz wzmacniacza, przedwzmacniacza, ani tym bardziej kolumn?
Skoro się nie znasz to nie wiem skąd ta wiedza o kosztach, ale jeśli chodzi o taką opcję to przecież mógłbyś równie dobrze wykorzystać kolumny od wieżyboethiah pisze:Jakbym kupil wzmacniacz, automatycznie musialbym sie zaczac martwic o kolumny, a tu sie zaczynaja duze koszta
Budżet jak widać jest ograniczony i dotyczy samego gramofonu. Jeśliby ten budżet pociąć na wzmacniacz i gramofon to siłą rzeczy trzeba by obniżyć pułap klasowy sprzętu. Czy taki tani wzmacniacz będzie brzmiał lepiej od tej wieży? Pewnie tak, ale od tego faktycznie zaczyna się budowanie nowego systemu audio, czego kolega póki co chyba chce właśnie uniknąćWinters pisze:Albo zamiast kupować byle jaki przedwzmacniacz do miniwieży, kupić używany wzmacniacz (jeżeli budżet jest ograniczony to też nie będzie to cud, ale lepszy niż wieża) z sekcją phono.
Tak jak je wypisałeś (wg mnie)piao pisze:W jakiej kolejności byście uszeregowali pod kątem jakości dźwięku i wykonania poniższe modele?: