Możesz w fonomasterze gramofon od wzmacniacza tam jest końcówka din i podłączyć do innego wzmacniacza.ten fonomaster aż taki zły nie jest
Nie wiem, kto ostatnio w tym wątku poruszał temat Fonomastera ale skoro już jest, to powiem że zły nie jest ale pod warunkiem że przejdzie kompleksowy serwis wykonany przez kogoś, kto zna się na rzeczy. Do przejrzenia i najczęściej do poprawek (często po fabryce) jest układ stabilizacji obrotów i geometria ramienia.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Cześć, chciałbym nabyć swój pierwszy gramofon, który posłuży mi na kilka lat, lecz niestety jestem totalnym amatorem i z tą tematyką nie miałem nic wcześniej wspólnego. Poczytałem trochę na forum na temat, które gramofony są warte uwagi i zacząłem poszukiwania w celu zakupu. Skupiłem się głównie na firmie technics i prosiłbym o radę czy cokolwiek z tego co znalazłem jest warte uwagi, jeśli któraś propozycja będzie ok to czy powinienem coś do niej jeszcze dokupić. Każda dobra rada się przyda, dzięki!
Raczej starałem się patrzeć, żeby stan był dobry i unikałem wszystkiego co wskazuje, że wcześniejszym właścicielem był DJ i maszyna jest wysłużona. Nic innego na ten moment nie ma i liczę, że ktoś wesprze laika jakąś radą.