No moim zdaniem ten zestaw tak zagra, że po trzech dniach będzie ogromny niedosyt. Zawiedziesz się. Jedynym rozwiązaniem na chwilę obecną jak nie masz nic to zakup dobrego wzmacniacza stereo + monitory, które oferują coś więcej niż wygląd i mówię tu o budżecie min. 2000zł (jeżeli chcesz nowe). A gramofon pozostaw na przyszłą okazję prezentową. Poczytaj forum, przejdź się do sklepu muzycznego. Bo pomimo, że ja tu świeży jestem jeżeli chodzi o gramofony, to nowego sprzętu audio troszkę posłuchałem i w budżecie do 1000zł ciężko coś znaleźć rozwojowego. Jeżeli chodzi o te "głośniczki" Elac sama specyfikacja na stronie Tophifi powinna dać Ci obawy do zakupu, bo raczej chcą się pozbyć tego modelu ( tłumacząc, w specyfikacji nie ma NIC..., bo pewnie jest tak słabo...). Nowe wzmaki do 1000zł to można brać co się podoba, podane moce nigdy nie są utrzymywane, raczej to gadka marketingowa, celowo nie podają w pierwszym rzucie przy jakiej impedancji jest osiągana moc maksymalna, a co najważniejsze moc ciągła. Co do gramofonu, ja jako tygodniowy posiadacz gramofonu z 78 roku nie zamieniłbym go nawet za nowy gramofon w budżecie 1500zł. Same oczy już widzą tą przepaść w jakości, która była kiedyś, a jaka jest teraz. Posiadając subwoofer, którego używam do filmów podejrzewam, że ten dt-210 rozleciałby się na szafce, pokrywa by popękała, ramię połamało, a igły nie znalazłbym nawet do czasu, aż bym kwiatki wąchał od dołu. Są tu osoby doświadczone, grzecznie odradzają ten zakup.
Moje podsumowanie szczere i z doświadczenia. Zabierz się do tego z głową, posłuchaj w sklepie muzycznym albo u kogoś kto już coś liznął temat audio. Ja się za młodu przejechałem, bo napalony, bo poczytałem tylko opinie "porządnych sklepów audio" kupiłem, odpaliłem w domu i była rozpacz. Zacznij od początku, od podstaw - ampek i kolumny. Gramofon chyba lepiej będzie później dokupić. Polecam przeczytać wszystkie podpięte tematy na tym forum. Jest tu tyle wiedzy i ważnych informacji, że bez pisania tego tematu powinieneś zrozumieć, że gramofon za 500 nowy jest wywaleniem $ w błoto. A jak to Cię nie przekonuje, tylko sklep tophifi jednak górą

to bierz co chcesz

.
Pioneer PL-50L II - Kenwood KA-9150 - Kenwood KT-7550 - Sansui A-80 - Onkyo TX-NR686 - Klipsch RP-8000F - RP-500C - RP-400M - Klipsch R-115SW - Bang&Olufsen S60 - Philips CD473 - Chromecast Audio (2015)