Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
- MMarek
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Mark Knopfler - Local Hero
- MMarek
Mark Knopfler - Privateering
-
Tak patrzę na te landrynkowe kolorki i dochodzę do wniosku, że do Mercyful Fate najlepiej pasuje jednak czarny, klasyczny winyl. Don't Break The Oath, kupiony w latach 80.
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Pewności nie mam, myślę że ok 8 dyszek w Empiku. No to gramy zielonego winyla:
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Scorpions "Blackout"
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Shadow King - debiutancki i jedyny album z 1991 roku. Okładkowy sticker nader dobitnie wyjaśnia dlaczego można mówić o tym zespole supergrupa, ale w czasie rozkwitu grunge ich hard 'n' heavy/AOR nie miał komercyjnych szans. Pewnie dlatego nie było jakoś szczególnie trudno kupić tę płytę. Później, też za niewielkie pieniądze, dokupiłem też CD, coby żona nie katowała zbytnio tego longplaya:)
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Teraz: Elv1s - 30 #1 Hits
Wczesniej: Pink Floyd - Animals
A na początku: Pink Floyd - Wish You Where Here
Wczesniej: Pink Floyd - Animals
A na początku: Pink Floyd - Wish You Where Here
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Joan Armatrading - Joan Armatrading (1976 / 1976, Europe) https://www.discogs.com/Joan-Armatradin ... se/1556971
Wspaniała płyta. W ogóle lubię wszystko, co do tej pory poznałem z jej katalogu twórczości. Może nie jest tak znana ale na pewno wie co zrobić z gitarą.
Wspaniała płyta. W ogóle lubię wszystko, co do tej pory poznałem z jej katalogu twórczości. Może nie jest tak znana ale na pewno wie co zrobić z gitarą.

- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Ło Panie, pamiętam jak kiedyś nagrywałem z radia. Swoją drogą nie pamiętam co to była za audycja, niedziela około południa, chyba na dwójce, z całymi płytami?
Z czasem przestałem słuchać, niedawno odkryłem dla siebie ponownie. Energetyczna płyta, bardzo ją lubię. Zwłaszcza "No One Like You" i "Dynamite" (tytuł adekwatny). Mimo to obecnie największym sentymentem darzę chyba "China White". To jakby powrót do dawnych czasów i dawnego grania. Łza się w oku zakręciła....
- Tarkus
Marillion - Misplaced Childhood
(EMI 1985 DE)
(EMI 1985 DE)
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Rolling Stones - Some Girls (1978 / 1978, Germany) https://www.discogs.com/The-Rolling-Sto ... se/3850831
Piękny egzemplarz. Twarze bez cenzury i insert z tekstami piosenek. Winyl z ryskami ale łapie się na VG (a strona A nawet na VG+). Jeden z najlepszych zakupów w tym roku choć nie jest to mój ulubiony album Stonesów (tylko 4*).
---
Chicago - Chicago 19 (1988 / 1988, UK & Europe) https://www.discogs.com/Chicago-Chicago ... se/1539753
Kolejny album tego zespołu w mojej kolekcji, kupiony jeszcze w czasach Denona łupanego. Raz musiałem go grać i dałem mu tylko 1*. Teraz przesłuchałem go ponownie, po umyciu, i ocena znacząco podskoczyła - 3*. Stan jest niezły (Denon nie zdążył go zniszczyć) i mieści się w kryteriach VG (trochę szkoda, że nie VG+ bo płyta ładnie wygląda).
Ale w sumie na Hot Streets fajniej grają - tu czuć te lata 80-te. Nie jest źle ale na 4* to trochę za mało... Chicago dochodzi do mojej mp3 na 100%.
Piękny egzemplarz. Twarze bez cenzury i insert z tekstami piosenek. Winyl z ryskami ale łapie się na VG (a strona A nawet na VG+). Jeden z najlepszych zakupów w tym roku choć nie jest to mój ulubiony album Stonesów (tylko 4*).
---
Chicago - Chicago 19 (1988 / 1988, UK & Europe) https://www.discogs.com/Chicago-Chicago ... se/1539753
Kolejny album tego zespołu w mojej kolekcji, kupiony jeszcze w czasach Denona łupanego. Raz musiałem go grać i dałem mu tylko 1*. Teraz przesłuchałem go ponownie, po umyciu, i ocena znacząco podskoczyła - 3*. Stan jest niezły (Denon nie zdążył go zniszczyć) i mieści się w kryteriach VG (trochę szkoda, że nie VG+ bo płyta ładnie wygląda).
Ale w sumie na Hot Streets fajniej grają - tu czuć te lata 80-te. Nie jest źle ale na 4* to trochę za mało... Chicago dochodzi do mojej mp3 na 100%.
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Depeche Mode - Violator
Depeche Mode - Music for the masses
Depeche Mode - Music for the masses
-