Drodzy forumowicze,
sprzedam Gramofon Technics SL-QD33 z akcesoriami i wkładkami.
Stan gramofonu: db+
* Widoczne pęknięcie na pokrywie (tak było już podczas kupowania).
* Baaardzo rzadko zdarza się, że trzeba przycisk wcisnąć dwa razy.
Poza tym nic nie wskazuje na usterki, włożyłem też w niego sporo pracy, oczyściłem,
wypolerowałem pokrywę (gdzieś na forum są zdjęcia sprzed i po), kapka oleju do mechanizmu.
Jakiś czas temu kupiłem wkładkę Shure M92E, słuchana niewiele, kilkanaście
godzin pewnie będzie. Do tego oryginalna, jeszcze sprawna wkładka, oraz
zamiennik (taki nieoryginalny, za ok. 100 PLN, EPS30ES, Elliptic).
Do tego waga oraz poziomica Ortofon, szczotka Analogis węglowa.
Cena: 500 PLN
Możliwe oględziny i odbiór osobisty na Ochocie w Warszawie, mogę też podrzucić gdzieś
w okolice Warszawy. Wysyłanie raczej niechętnie, trochę strach. Zainteresowanych proszę o wiadomość prywatną.
Z pozdrowieniami
--
Kamil
Gramofon Technics SL-QD33
- spanish_inq
- Gramofon: Technics SL-QD33
Gramofon Technics SL-QD33
Ostatnio zmieniony 13 mar 2021, 14:37 przez spanish_inq, łącznie zmieniany 1 raz.
- stos79
- Gramofon: Luxman PD 444
- spanish_inq
Re: Gramofon Technics SL-QD33
Tak właśnie nie wiem, co mam ze sobą zrobić... 
Trochę skłaniam się ku minimalizmowi, żeby posiadać jak najmniej materialnych rzeczy, w mieszkaniu nie ma zbyt miejsca, będę się przeprowadzał, różne rzeczy po głowie chodzą. Myślę też o zostawieniu swoich winyli (mam kilka fajnych first-pressów, Bad, Queen The Game, Stinga, ...) i kupieniu lepszego gramofonu. Ten mam już ze dwa lata chyba ponad. Ostatnio tylko się kurzy.

Trochę skłaniam się ku minimalizmowi, żeby posiadać jak najmniej materialnych rzeczy, w mieszkaniu nie ma zbyt miejsca, będę się przeprowadzał, różne rzeczy po głowie chodzą. Myślę też o zostawieniu swoich winyli (mam kilka fajnych first-pressów, Bad, Queen The Game, Stinga, ...) i kupieniu lepszego gramofonu. Ten mam już ze dwa lata chyba ponad. Ostatnio tylko się kurzy.
- spanish_inq
Tidal Masters/FLAC robi niezłą robotę, ale winyl jednak brzmi inaczej i jakoś tak ciągnie do talerza 

- spanish_inq
Drodzy forumowicze,
zmieniłem cenę z 700 PLN na 500 PLN. Przez ostatni rok praktycznie nie słuchałem w ogóle muzyki z gramofonu, więc sprzedaję.
Odbiór osobisty, mogę podrzucić gdzieś w Warszawie.
zmieniłem cenę z 700 PLN na 500 PLN. Przez ostatni rok praktycznie nie słuchałem w ogóle muzyki z gramofonu, więc sprzedaję.
Odbiór osobisty, mogę podrzucić gdzieś w Warszawie.
- spanish_inq