Odłożyła? Znaczy nie tylko Ty wyniuchałeś to źródło. Chyba sam się w końcu przejdę po znanych mi z szyldów tego typu sklepach.

Jasne, że nie jestem tylko ja, ale zainteresowanie nie jest zbyt duże. A ponieważ pani mnie lubi, to odkłada co ciekawsze pozycje, tzn. nie wykłada od razu do sprzedaży, tak jak płyt typu: orkiestra akordeonowa Hansa gra światowe szlagiery:)
A ja glupi zawsze myślałem ze tam tylko ubrania z trzeciej ręki sprzedają
Tu nie ma reguły. W tych powiedzmy wielkopowierzchniowych, z gratami typu meble, sprzęt RTV, naczynia, etc., ściąganymi z Niemiec czy Holandii bywają na raz i setki płyt na wszystkich nośnikach, ale często śmieci. W małych, typowych szmateksach też jednak trafia się to i owo. Najfajniesze książki - np. historia teatru z XIX wieku - czy płyty - np. japońskie CD's z jazzem - trafiałem w tych z towarem z Anglii; generalnie jednak według mnie warto zaglądać do wszystkich, bo nigdy nie wiadomo co się trafi - pop z lat 60., jakieś zafoliowane nowości, klasykę z Deutsche Grammophon czy pierwsze bicia wczesnych albumów Rush na CD:)
Qurka, miałem imieniny i nic nie powiedziałem...
Ja zawsze tak robię... nawet mimo stanu. Stąd parę zaniedbanych płyt z epoki.
Czyżby ceny leciały w dól?
Raczej nie.
Ale masz przecież nadruk na tyle okładki: "komplet 3 płyty...", z podanym numerem 7" i ceną 210 zł?
Piękne wydanie, też szukam dla siebie tego albumu:)RadTang pisze: ↑27 maja 2020, 11:48Nie pochwaliłem się prezentem urodzinowym! Z różnych przyczyn, w tym mocno prywatnych. Ładny, brakujący Czesiek do kolekcji.
Czesław Niemen - Idée Fixe (1978 / 1978, Poland) https://www.discogs.com/Czes%C5%82aw-Ni ... se/1292375
Zadbane 2xLP (w koszulkach MFSL, akurat dwie mi zostały). Jeszcze nie słuchane.
Czesław Niemen – Sen Srebrny Salomei (1978 / 1978, 7", Poland) https://www.discogs.com/Czes%C5%82aw-Ni ... e/15367973
W moim Idee Fixe nie było singla więc kupiłem go osobno. Cena 25 zł - tego wariantu nie było w Discogs. Nie wiem czy single w zestawie z albumem miały cenę nadrukowaną z tyłu... W każdym razie moja koperta nie ma okienka (inne mają).
Ale chyba z jakimiś defektami okładki/książeczki? Bo rozumiem, że cena też jest okazyjna, a nie jak w zwykłym sklepie.
Bo tam się kręci sporo ludzi, a i też się idzie z nastawieniem, że jakieś płyty mogą być.