Kolekcje Płyt Forumowiczów
- Totoro
- Gramofon: Unitra Fonica pl-731
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Nowa dostawa przyszła do paczkomatu. A kolejne Cd w drodze 

-
The Who- Who's Next. Nie bardzo miałem co brać w tej biedronkowej dostawie, bo to co by mnie ciekawiło już mam. Skończyło się więc na jednej płycie, bo wydanie z epoki wciąż gra super, ale okładka już naruszona zębem czasu 

-
-
Coś kolejki na poczcie mniejsze, trzeba było skorzystać. Zafundowałem sobie do kompletu amerykańskie wydania tych płyt, bo nie dość, że Strong Arm Of The Law ma inną kolorystykę okładki, to na obu zmieniona jest kolejność utworów. Ani chybi pod Amerykę, bo na wersji europejskiej Dallas 1 PM zamykał stronę B, tu otwiera A. Na Crusader intro i numer tytułowy przerzucili z początku A na początek B, a openerem jest Sailing To America, oryginalnie numer czwarty na stronie A.
Zabawnie się tego słucha, jak człowiek przez tyle lat przyzwyczaił się do innej kolejności
Szkoda tylko, że Crusader to nie gatefold, ale fotki i teksty są na kopercie wewnętrznej.
Zabawnie się tego słucha, jak człowiek przez tyle lat przyzwyczaił się do innej kolejności

- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Do mnie również dziś przyszła paczka. Na znanym portalu dojżałem wśród zestawu z klasyką te dwie perełki. Z sentymentu musiałem wziąć
DRAP-TO vol.1 to płyta przy której spędziłem wiele miesiecy. Jest to Beattle Break z cutami polskich raperów czy znanych filmow, do tego dużo efektów i instrumentali na wiele godzin zabawy.
Druga z płyt pozostaje rowniez w tym klimacie, to mixtape Dj-Qbert - Breaktionary Volume.
Szukam ich więcej

Druga z płyt pozostaje rowniez w tym klimacie, to mixtape Dj-Qbert - Breaktionary Volume.
Szukam ich więcej

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Mrozu jak rozumiem to CD, bo na LP sam nie mogę się doczekać

Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
- Totoro
- Gramofon: Unitra Fonica pl-731
Wszystkie powyższe to cd. Straciłem już nadzieję że Aura wyjdzie na winylu
Szkoda, bo wcześniejszy Zew na winylu jest super wydany. No ale muzyka zacna na obu płytach, niezależnie od formatu.

- Martinez83
W piątek premiera, a od wczoraj już u mnie
Hayley Williams - Petals for Armor

Hayley Williams - Petals for Armor
Sprzęt służy do słuchania muzyki - nigdy odwrotnie
Technics SL-1200GR + Nagaoka MP-150 + Schitt Mani + Marantz Model40N + Marantz CD60 + Dali Epicon2

Technics SL-1200GR + Nagaoka MP-150 + Schitt Mani + Marantz Model40N + Marantz CD60 + Dali Epicon2
-
Sytuacja wraca do normy, ponad 50 płyt, CD i kaset w tydzień, a czekam na kolejne paczki
Z jazzowych najbardziej ucieszyłem się z tej: okładka trochę zalana, ale LP w bardzo dobrym stanie jak na 60-latka. Erroll Garner And His Trio – The One And Only Erroll Garner. W sumie powinien być w rubryce z wydawnictwami mono, ale to pierwsza sfotografowana płyta z tej świeżej transzy, tak więc trafi również tutaj 

- RCOM2180
- Gramofon: działa
-
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Ten to ma szczęście...
Mowa oczywiście o mnie. Dziś miałem sprawę w sądzie (nic poważnego, staram się o pracę w tej instytucji) i akurat przyjechałem sporo wcześniej niż powinienem. Postanowiłem się przejść po okolicy i trafiłem na malutki sklepik z płytami! Oczywiście nie byłbym sobą jakbym tam nie zajrzał... Na winylu - raczej nic ciekawego. Na CD było sporo ciekawych rzeczy. Nadrobiłem tanio (w akceptowalnych - wg allegro - cenach) dwie kultowe pozycje z prog rocka.
King Crimson - In The Court Of King Crimson (1969)
https://www.discogs.com/King-Crimson-In ... se/4311369
Jethro Tull - Aqualung (1971)
https://www.discogs.com/Jethro-Tull-Aqu ... se/3088305
Oba albumy w edycjach Selles Records, wydane w późnych latach 90-tych lub wczesnych 2000-ch. Na Discogs rok wydania jest nieznany. King Crimson kupiłem nawet taniej niż na Allegro. Obie płyty były w folli a do Aqualung dołączone były jakieś reklamówki od Selles. Nie wiedziałem, że mieli w ofercie VHS-y!
Takie małe, niedrogie ciekawostki do kolekcji. Ojciec z Selles ma głównie Beatlesów. Ja jeszcze gdzieś mam Tubular Bells Oldfielda od nich.
Miły akcent dnia, w sam raz przed zbliżającymi się urodzinami.

King Crimson - In The Court Of King Crimson (1969)
https://www.discogs.com/King-Crimson-In ... se/4311369
https://www.discogs.com/Jethro-Tull-Aqu ... se/3088305
Oba albumy w edycjach Selles Records, wydane w późnych latach 90-tych lub wczesnych 2000-ch. Na Discogs rok wydania jest nieznany. King Crimson kupiłem nawet taniej niż na Allegro. Obie płyty były w folli a do Aqualung dołączone były jakieś reklamówki od Selles. Nie wiedziałem, że mieli w ofercie VHS-y!
Takie małe, niedrogie ciekawostki do kolekcji. Ojciec z Selles ma głównie Beatlesów. Ja jeszcze gdzieś mam Tubular Bells Oldfielda od nich.

-
Dokładnie, to kolekcjonerskie ciekawostki, do postawienia na półce obok oryginałów, nic więcej. Selles wydawał swoje płytyRadTang pisze: ↑13 maja 2020, 20:18King Crimson - In The Court Of King Crimson (1969)
Oba albumy w edycjach Selles Records, wydane w późnych latach 90-tych lub wczesnych 2000-ch. (...)
Takie małe, niedrogie ciekawostki do kolekcji. Ojciec z Selles ma głównie Beatlesów.
dzięki luce w ustawie o prawach autorskich - z nagraniami liczącymi powyżej 25 lat można było w Polsce wyprawiać różne cuda, pod warunkiem, że materiał został zgrany z oryginalnej płyty sprzed lat. Stąd informacje o remasteringu czy opisy "previously released as" z podaniem numeru katalogowego oryginalnego longlpaya, a do tego szumy, trzaski i mizerna jakość, szczególnie w przypadku wydawnictw The Beatles. Na przełomie lat 90. i 00. był istny wysyp takich wydawnictw, polskich wykonawców również, zwykle z koszmarnymi okładkami, bo praw do oryginalnych ci "wydawcy" już nie mieli. Akurat Selles był tu monopolistą, bo wydawał też pisma muzyczne, również w postaci dodatków do CD jako sidi pocket, albo magazyn + CD +MC z tym samym materiałem. Dorabiało tam wielu znanych dziennikarzy, np. z Tylko Rocka. Ukrócono ten proceder chyba po protestach ze strony EMI, już nie pamiętam.
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Mam kilka magazynów Sellesa.
No i część dyskografii Beatlesów - nie wszystko się nadawało z kolekcji Ojca.
Jako uzupełnienie Twojej wypowiedzi dodam, że Selles także sprzedawał VHS-y.
W Jethro Tull mam katalog i ulotkę reklamową Sellesa. Katalog promuje ich VHS-y (3 sztuki).
O ich kasetach nie słyszałem.

Jako uzupełnienie Twojej wypowiedzi dodam, że Selles także sprzedawał VHS-y.
W Jethro Tull mam katalog i ulotkę reklamową Sellesa. Katalog promuje ich VHS-y (3 sztuki).
O ich kasetach nie słyszałem.