Po prostu kupi nową frezarkę do plyt i wyfrezuje rowki od nowa .
O malo sam bym tego nie przerbłiłem ale trafiłem na to forum i się ustrzegłem tego błedu nowości

no ok. Masz pewnie sporo racji. Ten Pro-ject jest na wkładce Ortofona i choć dupy nie urwie, to może krzywdy nie zrobi.
Hej. Za 3k nie kupisz porządnego gramofonu, o reszcie toru nie wspominam. Takie minimum porządnego grania to okolice 4k+ przy nowym gramofonie + reszta toru = razem pewnie ok. 5-6k minimum. Co najmniej gramofon sugeruję więc używany - za 1000-1500 zł można już naprawdę wybrać coś co zagra nie gorzej od nowego gramofonu za 4k , a zostawi Ci budżet na przedwzmacniacz gramofonowy (chyba, że pozostaniesz przy przedwzmacniaczu wbudowanych we wzmacniacz główny), wzmacniacz słuchawkowy (jeśli tak chcesz, bo możesz przecież kupić normalny wzmak i słuchać na słuchawkach - tu się w ogóle nie znam na ile lepszym rozwiązaniem jest dedykowany wzmacniacz słuchawkowy w tym budżecie) i wreszcie same słuchawki.RealG pisze: ↑25 cze 2021, 21:08Witam. Chciałbym skompletować zestaw do słuchania płyt na słuchawkach. Nie mam pojęcia o markach sprzętu i specyfikacji, więc zwracam się o pomoc. Budżet to okolice 3000zl i najlepiej, żeby wszystkie elementy zestawu były nowe i dostępne w Polsce. Będę wdzięczny za pomoc![]()