- Gramofon Dual 721, wkładka Shure v III Trochę się naszukałem ale udało się kupić i to w bardzo petarda stanie
- Tannoy Cheviot HPD 315
------------------------------------a) PRZEDWZMACNIACZ. ( 3,5k) ------------------------------------
Wiadomo Brakuje Preampa Phono , takiego żeby okiełznać dół, bo w cheviotach jest go trochę za dużo, i rozłazi się lekko.
U zioma stąd (dzięki) słuchałem Husariaa, no i też mi został polecony - na innych forach też polecają (relacja cena do jakości petarda) , więc w zasadzie to mógłby być ,,on,,
Ale chciałem zapytać czy jest różnica odczuwalna między Nudą mini?, oraz czy jest coś porównywalnie grającego do 3-3,5k?
Proszę weźcie na mnie poprawkę, to są moje początki, sporo poczytałem, ale trochę błądzę po omacku.
Czy Husariee można zamówić? Czy szukać z drugiej ręki?
------------------------------------b) WZMACNIACZ ( Chciałbym 8k) ------------------------------------
Szukam także dobrze współgrającego wzmacniacza, w grę wchodzi albo lampa, albo Vintidżowy tranzystor, słuchałem Cheviotów na Manley Stingray, i grały obłędnie, i w zasadzie to mógłby to być ,,on,, ale jest jakby to delikatnie ująć- po prostu mi się nie podoba wizualnie, a to także biorę pod uwagę. Więc szukam coś podobnie grającego do
- Manely Stingray
- Leben 300F