witam wszystkich miłośników adapterów. z żalem przyznaję, że po nastu latach (dopiero) wróciłem do słuchania analogów. z jeszcze większym żalem przyznaję, że od 10 dni nikt ze znajomych nie odpowiedział mi tak na pytanie o posiadanie i słuchanie winyli.
ja do mojego zestawu audio podłączyłem 20 letniego bernarda gs467, i gra toto tak sobie. stan sprzętu jest bardzo dobry jednak wymaga on kilku ulepszeń czy wymiany części osprzętu (pasek, wkładka, igła, kable)... i tu mam rozterkę czy to że założę wkładkę za 100 zł polepszy odtwarzanie płyt?
mój dylemat wynika z tego, że mam trochę winyli i sobie chcę je kupować ale chcę w miarę dobrego dźwięku - może lepiej kupić coś w cenie 1000-1500 zł?
ponieważ wracam po latach do słuchania gramofonu to sprawa nie nie jest paląca, ale zastanawiam się czy wydawać 200 zł w "uruchomienie" obecnego czy szukać czegoś nowego, choć nie sądzę by denon dp-29f czy reloop 1000 w cenach około 550 zł były dobrym rozwiązaniem, a na droższy sprzęt muszę trochę uskubać grosza.
tak więc wszelkie porady zacnego grona użytkowników forum winyle.net będę dla mnie bardzo cenne
geograficznie zapodaję z Konina
witam miłośników winyla
- krisdebowski
witam miłośników winyla
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2012, 17:21 przez krisdebowski, łącznie zmieniany 1 raz.
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
spory ciężar płyt
-
witam adapterowców
Witaj na forum.
P.S Lepiej jak będziesz nazywał gramofon gramofonem niż adapterem
Resztę pytań zamieść w odpowiednich wątkach,a koledzy chętnie Ci na nie odpowiedzą.Pozdrawiam.

P.S Lepiej jak będziesz nazywał gramofon gramofonem niż adapterem

- Kusma
witam miłośników winyla
Hej! i dorzucam sie do ps'ki wyzej 

Nie bulwersuj się tak forumowiczu... to tylko moja subiektywna opinia :D
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
witam miłośników winyla
Cześć krisdebowski 
Yeah! Edukujemy społeczeństwo co do błędnego użycia słowa "adapter"
Jak dla mnie inwestowanie w "Benka" ponad wymianę części czy wkładki na nieco lepszą od oryginalnej MFki mija się z celem.
Lepiej kupić "bazę" gramofonową wyższej klasy i na tym dalej jechać. O tym wszystkim przeczytasz/przedyskutujesz na forum

Yeah! Edukujemy społeczeństwo co do błędnego użycia słowa "adapter"

Jak dla mnie inwestowanie w "Benka" ponad wymianę części czy wkładki na nieco lepszą od oryginalnej MFki mija się z celem.
Lepiej kupić "bazę" gramofonową wyższej klasy i na tym dalej jechać. O tym wszystkim przeczytasz/przedyskutujesz na forum

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: witam miłośników winyla
Cześć 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- krisdebowski
Re: witam miłośników winyla
no panowie dziś trochę forum poczytałem i doszedłem do wniosku że benka odstawie w najbliższym czasie do piwnicy (faktycznie wkładanie w niego 200 zł niewiele pomoże)
jednak straciłem przekonanie by kupować nowy gramofon na który musiałbym trochę skubać grosza do końca roku a ja wolę płyty kupować
tak więc dopisze się do poszukiwaczy sprzętu za cenę do 500 zł i myślę że to jest póki co najlepsze rozwiązanie, poszukam też czy u mnie na wsi w Koninie i okolicach ktoś nie ma do sprzedania używanego dobrego markowego gramofonu (bo jak mam coś kupić na aukcji to po to pojadę)
dziękuję za ciepłe słowa na początek
jednak straciłem przekonanie by kupować nowy gramofon na który musiałbym trochę skubać grosza do końca roku a ja wolę płyty kupować
tak więc dopisze się do poszukiwaczy sprzętu za cenę do 500 zł i myślę że to jest póki co najlepsze rozwiązanie, poszukam też czy u mnie na wsi w Koninie i okolicach ktoś nie ma do sprzedania używanego dobrego markowego gramofonu (bo jak mam coś kupić na aukcji to po to pojadę)
dziękuję za ciepłe słowa na początek
zestaw naim + kudos
spory ciężar płyt