Czy warto otworzyć pokrywę wzmacniacza i wyczyścić wnętrze sprężonym powietrzem?
- zelazny
Czy warto otworzyć pokrywę wzmacniacza i wyczyścić wnętrze sprężonym powietrzem?
Jak w temacie. Posiadam Marantza PM7000 no i nigdy go nie otwierałem żeby wyczyścić wnętrze. Można tak zrobić?
- chudy_b
- zelazny
Re: Czy warto otworzyć pokrywę wzmacniacza i wyczyścić wnętrze sprężonym powietrzem?
No to luz, zamówiłem dwie puszki spreżonego powietrza. Dzięx chudy.
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
Re: Czy warto otworzyć pokrywę wzmacniacza i wyczyścić wnętrze sprężonym powietrzem?
Ja zawsze raczej delikatnie odkurzaczem i pędzelkiem.
Ale nie wiem, czy to zgodnie ze sztuką....
Ale nie wiem, czy to zgodnie ze sztuką....
-
- Gramofon: Sansui sr-929
Sprężone powietrze to dobry pomysł pod warunkiem że będziesz to robił na zewnątrz bo dmuchając w zakurzony sprzęt w pokoju to będzie trochę 

Analog Guy In A Digital World.Sansui AU-α907i MOS Limited
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
W przypadku elektroniki i hermetycznie zamkniętych urządzeń to bardzo dobry sposób.
Ale kiedyś przyjechali do mojej firmy serwisanci CNC. I w przypadku części ruchomych typu serwonapędy, potencjometry itp. odradzali używanie sprężonego powietrza, bo pył i kurz dostaje się wszędzie i wbija się pomiędzy wrażliwe elementy. A potem potek jak znalazł do czyszczenia
Żeby było zabawniej w każdej firmie e branży drzewnej czyści się sprężonym powietrzem
Ja bym odkurzył potem bym dmuchnął, a potem jescze raz odkurzył.
Ale kiedyś przyjechali do mojej firmy serwisanci CNC. I w przypadku części ruchomych typu serwonapędy, potencjometry itp. odradzali używanie sprężonego powietrza, bo pył i kurz dostaje się wszędzie i wbija się pomiędzy wrażliwe elementy. A potem potek jak znalazł do czyszczenia

Żeby było zabawniej w każdej firmie e branży drzewnej czyści się sprężonym powietrzem

Ja bym odkurzył potem bym dmuchnął, a potem jescze raz odkurzył.
- zelazny
Dzięki za uwagę mrcnoos. Nie chcę czyścić potencjometrów. Bardziej sam środek, ale rozumiem, że kurz może się do nich dostać.
Ten wzmacniacz jest z 2000 roku. Ciekawe czy ktoś do niego zaglądał.
Ten wzmacniacz jest z 2000 roku. Ciekawe czy ktoś do niego zaglądał.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie warto przedmuchać 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- amrowek
No pająki przepłoszyć i pajęczyny zerwac 

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- zelazny