Pink Floyd the Wall - Prośba o pomoc w identyfikacji
-
Pink Floyd the Wall - Prośba o pomoc w identyfikacji
Witam Forumowiczów. Jestem tu nowy. Nie znam się na winylach, ale kocham muzykę i mam kilka płyt w domu. 15 lat temu kupiłem w Uk Pink Floyd The Wall. Nie wiem jak to ocenić , czy ktoś może to wycenić , czy to wydanie jest w cenie czy też nie ? Będę wdzięczny za podpowiedź.
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Re: Pink Floyd the Wall - Prośba o pomoc w identyfikacji
Kolegom bardzo pomoże jak podasz też matryce dla każdej strony płyty.
Ja osobiście Ci nie mogę pomóc ale pewnie i tak by zapytali o to.
Ja osobiście Ci nie mogę pomóc ale pewnie i tak by zapytali o to.
- SimonTemplar
Nie wyceniamy na forum płyt ale zidentyfikować wydanie pomożemy jak najbardziej. Wartość tak czy siak jest uzależniona od stanu całości. Podaj wszystkie matryce, cyknij fotę przodu okładki. Czy jest naklejka transparentna? Czy są obie płyty i ori koperty? Wstępnie widać że to wydanie z epoki, tak zwane „First issue”.
Możesz się pobawić sam. Proszę bardzo:
http://www.pinkfloydarchives.com/DUKLPPF.htm#Wall
-
- blispx
tj Simon napisał okładka sugeruje 1 issue bo kolejne miały:
które nacięcie to bez matryc nikt nie powie , było ich ze 26 w tym wydaniu
o "tysiącach" bym raczej zapomniał tego albumu jest na kopy nie brakuje nigdzie nie jest to "rare" oczywiście fajne ceny jak wszędzie mają stany bliskie mint (płyty, labele, okładka) pierwsze nacięcia kompletne ale nie przekracza to raczej 400pln
Kod: Zaznacz cały
Inside Cover: The credits on the inside cover list the members of Pink Floyd (10th brick down has the names: Pink Floyd, Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright).
o "tysiącach" bym raczej zapomniał tego albumu jest na kopy nie brakuje nigdzie nie jest to "rare" oczywiście fajne ceny jak wszędzie mają stany bliskie mint (płyty, labele, okładka) pierwsze nacięcia kompletne ale nie przekracza to raczej 400pln
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
-
Dziękuje wam wszystkim za odpowiedź. Podsyłam kilka dodatkowych fotek. Niestety album kupiłem na car boot sale w takim stanie, okładka jest zabrudzona i troszkę pogięta. Za ten album zapłaciłem 5 funtów. Przez 10 lat mieszkałem w UK i to z tego okresu mam kilka płyt w domu.
- SimonTemplar
Kiedyś to były car booty.... aż się łezka w oku kręci. Przyszła moda na winyle i od wielu lat to już przeważnie jest śmietnisko.
Pamietam jak sam kupowałem pierwsze wydania PF bez większego problemu i to za przysłowiowe grosze... ale „To se ne vrati, pane Havranek”