moja opinia taka sama
Wszystko o MFSL
- Petro
- Gramofon: PS-X75, SL-1600
- Kontakt:
Re: Wszystko o MFSL
PS-X75, SL-1600mk2//AT33E LC-OFC//AT440Mla-VMN50SH//Accu E-406V//Quadral Vulkan
- xyz
- Gramofon: Sony PS X-50
- Kontakt:
- Myszor
- Gramofon: PD-300
No boksował. Obejrzyj dokument na netflixie to nawet zobaczysz treningxyz pisze: ↑25 mar 2020, 19:34dziś wyczytałem, że:
https://twitter.com/akosekos/status/124 ... 03137?s=20

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- piotrjazz
Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
No to i ja postanowiłem się nausznie przekonać, czy jest tak dobrze jak piszecie.... 

- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
Marku...
Nie myśl sobie, że Ciebie nie rozumiem.
To tak, jakby iść na super kolację w wyjątkowe miejsce, z wyjątkową osobą i zastanawiać się w co sie ubrać

...ale cierpliwie czekam, bo też chcę ją mieć, tylko kwestia kiedy...
- MMarek
Konradzie, jeśli masz środki i możliwość to kupuj i się nie zastanawiaj!!!
Zobowiązuję się tutaj na forum, że jeśli Tobie nie podejdzie - odkupię ją od Ciebie w koszcie Twojego zakupu. I tak chcę mieć drugą....

Więcej napiszę wieczorem, albo jutro jak pozbieram szczękę z podłogi...
Koledzy kłamali...
Nie napisali nawet połowy prawdy o tym jaka jest realizacja tej płyty.
Z pewną dozą nieśmiałości powiem po 3 i 1/2 roku, że niekoniecznie musi być topowy....

DP-59L+MC20 załatwia sprawę...

Ostatnio zmieniony 26 mar 2020, 22:48 przez MMarek, łącznie zmieniany 3 razy.
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
- MMarek
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Wy tu offtopujecie a ja tymczasem kolejnego mofika rozpieczętowałem
Nikt ci nie sprzeda tyle kartonu co Mofi

Nikt ci nie sprzeda tyle kartonu co Mofi

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- MMarek
No patrz Pan - szeryf się znalazł....

Lepiej napisz Waść jak to brzmi... bo online w banku jestem i kredyt biorę i nie wiem, czy kwoty nie powiększyć...

Ale żeby nie Offtopować...

Jak to u mnie. Wpis będzie długi…

Płytę odebrałem we wtorek, dwa dni sobie poleżała na kwarantannie i wczoraj przyszedł czas, by zweryfikować wszystkie pozytywne opinie kolegów nt. realizacji … Nie żebym nie wierzył…, jednak zawsze, szanując ich zdanie, wolę sobie wyrobić własne... Podobnie jest w przypadku wkładek, których trochę przez to uzbierałem… Tak, wiem, chwalę się, ale co mi tam… Chyba mi wolno…

Dylemat, o którym wzmiankowałem Konradowi, że nie wiem którą wkładkę założyć rozwiązałem w sposób następujący (pierwszy raz zresztą tak postanowiłem), że po kolei pójdą na gramofon najpierw wkładki ze szlifem sferycznym, potem eliptycznym, hipereliptycznym i fine line. Ostrzejszych oryginalnych nie mam na razie, ale to się wkrótce zmieni...

W pomieszczeniu, gdzie słucham muzyki ściana, na której stoją głośniki ma 3,30m szerokości, ale już przy Victorze Z1S czy Denonie DL109D (sferyki) gdyby ktoś mierząc powiedział mi, że mu wyszło 5,50m – to poprosiłbym go o ponowny pomiar sugerując, że mu się dalmierz skurczył. Scena się bowiem niesamowicie poszerzyła…
Przyszła kolej na ostrzejsze szlify. W kolejności były to: Shure V15III z eliptykiem, potem hipereliptykiem, Shure V15IV z HE, Pickering SXV 3000 z stereohedronem… Tu się na chwilę zatrzymam. Szczegół, który się przy Pickeringu pojawił wprawił mnie w nie małe osłupienie… Panowie (i Panie) zaprawdę powiadam Wam zacna to wkładka, zacna…

Zrezygnowałem z Philipsa GP4XXmk2 i Ortofona M20E, które czekały w kolejce. Znam ich charakter. Fajnie kolorują, ale ja już chciałem przejść na MC…
„Demon” DL301mk2 sprawił, że po raz pierwszy dosłownie „szczęka mi opadła”. Znam tą wkładkę doskonale, jak żadną inną. Jest świetna. Z lekko podbitym dołem i nieco podkolorowaną górą i z niemałym szczegółem, no ale że tak mój system potrafi grać… – to nie miałem zielonego pojęcia. Private Investigation przesłuchałem chyba z pięć razy, za każdym razem „banan” był coraz większy…
No i przyszła pora na „prawdę absolutną”, jak idzie o moje wkładki. Ortofon MC20. Nie ma bata, jeśli coś jest z płytą nie tak – to za chwilę wszystko będzie wiadomo…
Mieszkam na 3 piętrze. Po dwukrotnym przesłuchaniu i przyniesieniu „mojej szczęki” od sąsiada z parteru powiem tak: koledzy, którzy wychwalali realizację tej płyty KŁAMALI, kłamali niemiłosiernie pisząc zaledwie może połowę prawdy o tej realizacji.
Bez względu na to z jakim szlifem macie wkładkę w swoim systemie, jeśli jesteście fanami lub lubicie Dire Straits i macie możliwość i środki, to zakup Love Over Gold wydanej przez MFSL wydaje się być obligatoryjny.
Na pewno jest to najlepiej zrealizowana płyta jaką mam w swojej kolekcji. Już zamówiłem drugą – także spokojny publikuję ten post…

Ostatnio zmieniony 27 mar 2020, 18:08 przez MMarek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gramofon: Dual 510
No i zrobiłeś mi apetyt na te wydanie.
Gdzie mogę to kupić powiedz jeszcze.
Gdzie mogę to kupić powiedz jeszcze.
Dual 510, Shure M95G-LM, Sansui AU-417, Philips 22RH427
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
- SimonTemplar

... Ja tam nie kłamałem

SimonTemplar pisze: ↑01 gru 2019, 18:07Słucham pisząc jednocześnie. Chata mi się trzęsie w posadach tak gazuję !
Czułem że będzie super ale uwaga brzydkie słowo: KWA!Tu się nie ma do czego doczepić. Oszałamiający, potężny, przestrzenny dźwięk
.... Miałem napisać „Chyba” ale niech będzie na mnie: JEST lepsza od Brothers in Arms
![]()