koscidogitary pisze: ↑06 mar 2020, 11:10
interesuje mnie opis co jak i do czego. Ale nie naciskam
To trudne bo nie jestem muzykiem czy, że tak powiem wyrobionym audiofilem. Ale spróbuję...
To SE by MISSE

ma dynamikę i kopa Yamahy CR 1020, a jednocześnie dźwięk jest wyważony, spójny, selektywny jak w Dualu CV 440, przestrzeń i stereofonia jak w Kenwoodzie KA 701 no i człowieku ta góra

tak czyściutkiej i naturalnej jeszcze nie słyszałem

Ile tam się dzieje, a przy tym wysokie pozbawione są wszelakich wyostrzeń. Dla mnie bomba

Każdy z tych wzmaków vintage czy w przypadku Yamahy ampli ma swoje plusy i minusy, może z raz w miesiącu zmieniałem bo mi coś nagle nie pasowało i ponownie odkrywałem to coś w tym drugim, który właśnie podpiąłem. Wtedy po opanowaniu całej frustrującej kabelkozy i zapanowaniu nad bólem pleców na jakiś czas osiągałem zadowolenie

Lampka po prostu łączy wszystko to co lubię w słuchaniu muzyki, a przy tym brak jej wad tranzystorów, które posiadam. Dzięki Markowi bardzo zbliżyłem się do mojego jakiegoś wyimaginowanego ideału i na jakiś czas mi wystarczy
PS
A pro po odsłuchów i porównań to...subiektywnie oczywiście
PS 2
Jest jeszcze sprawa pre gramofonowego, ale tu też jestem w kontakcie z Markiem i dzięki jego uprzejmości po testach Shure i EAR czekam na Marantza