Wzmacniacz wymieniony. Dostęp nieciekawy, bo nie chciało mi się wylutowywać pobliskich kondensatorów (musiałbym demontować całą płytę) ale dałem radę

, OPA zastąpił NE i problem szumu rozwiązany. Cicho jak w grobie
wydra pisze: ↑03 mar 2020, 12:42
jak będziesz miał na stanie lme49720 to też weź sobie, opa gra fajnie ale lme gra fajniej
To co pokazuje OPA względem NE to kolejny szok jakiego się nie spodziewałem. Nie wiem czy LME może grać lepiej, zapewne piszesz na podstawie doświadczenia i pewnie masz rację ale OPA wywołuje u mnie wystarczająco szerokiego banana

. Myślę, że nie ma jednak sensu testować kolejnego wzmacniacza w tak prymitywnym preampie. Z symulatora wyszło mi, że wzmocnienie dla 1kHz wynosi ok 39dB, dla 20Hz niecałe 16dB więcej (powinno być chyba 20dB) maksimum wzmocnienia jest przy 30Hz: 16,7dB (to pewnie przez ten prymitywny filtr subsoniczny). Na drugim końcu pasma jest OK: -20dB. Niestety w połączeniu 3,5mV wkładką czuć niedobór wzmocnienia. Nawet wykombinowałem co wymienić, żeby podnieść je o 6dB nie wiem tylko czy jest sens

Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10