Nie spodziewałem się tak dobrego dźwięku. Wkładka gra "czysto" tak transparentnie wspaniale separuje instrumenty niesamowicie odtwarza niskie tony. Ktoś (Wojtek ) podpowie nastawy pre ? Ustawiłem 59k i 220pf. Ale nie wiem
Załączniki
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
No i to już jest całkiem fajne. U mnie mk III to około 200pF na preampie i impedancja między 50, a 70k (w tym przedziale należy znaleźć sobie "złoty środek"). Powyżej 70k gra już za jasno.
Dzisiaj doszła w końcu wkładka V15VxMR, zamontowałem do niej SAS od JICO i znalazłem godzinkę czasu na posłuchanie. Powiem tak - naprawdę rozumiem to, że dźwięk z niej może się podobać. W stosunku do V15VMR podobno jest trochę podkolorowana, ale trafia w moje gusta . Niestety jak większość wkładek z ostrym szlifem które testowałem (poza at20sla) wykłada się w jednym miejscu na Random Access Memory (sybilanty) ale gra bardzo bardzo fajnie .
Jak dobrze pójdzie jutro w końcu będę miał zwykłą V15VMR - także z nową igłą SAS od JICO to pokuszę się o porównanie .
Załączniki
sony ps-x75, shure V15 V SAS, Audio-technica AT20SLa, at30e, empire 4000d III, shiit mani, Hypex Ncore nc252mp, DAC topping dx7 pro
Nurtuje mnie takie pytanie, jak jest z dostępem do dobrych igieł do tej wkładki?
JICO robi świetne zamienniki do tej serii. Poza tym nadal idzie dostać jeszcze oryginalne igły, choć to głównie w USA.
Nie wiem jak się ma do tego oferta LPGear itd. ale to trzeba by przejrzeć zagraniczne fora za opiniami.