samuraj pisze: ↑27 lut 2020, 18:05
odnośniki
Tak pomyślałem, że fajnie było pokazać ostatni rok składnia zestawu w jednym miejscu.
Dzięki za dobre słowo, jest naprawdę nietuzinkowo, efekt zaskoczył nawet mnie, chociaż miałem już wcześniej wstęgę w domu na odsłuchu. LM robi kapitalną robotę jeśli chodzi o strojenie, wykonanie pieczołowite, obudowa kanapkowa (HDF, sklejka, HDF, HDF, fornir naturalny). Kolumny bardzo ciężkie, nie dałem rady sam ich wnieść na II piętro. Wewnątrz wzmocnienia, profesjonalnie wykonana zwrotnica gigantycznych rozmiarów, na grubym laminacie, także bardzo grubo miedziowanym, wytłumienie filcem poroso oraz wełną akustyczną. Rozmieszczenie br i głośników na życzenie klienta podobnie jak elementy zwrotnicy czy okablowanie. Te kolumny występują także jako monitor. Cena jak na tę jakość i generalnie całokształt bardzo przystępna. Mieszkam na południe od Warszawy, zawsze można odwiedzić. Jedyny minus mam niezaciewawe warunki akustyczne, ale i z tym powoli sobie radzę. Wstęga ma tę zaletę, że nie promieniuje w sufit i w podłogę co bardzo ułatwiło mi ustawienie kolumn i jakichś nielicznych ustrojów akustycznych czy półek. Bałem się wstęgi, zwłaszcza jak myślałem o słuchaniu winyli ale zupełnie niepotrzebnie - u mnie sprawdza się idealnie, świetnie zgrało się to z KRELLem; Słuchałem tych kolumn też na innych wzmacniaczach i jest bajka. Zagrają tak jak pozwoli wzmacniacz.