To czy cięższy koszyk się Tobie przyda zależy głównie od wkładki, a konkretnie podatności igły.
Dla mnie takie ślepe polecanie "oj robi robotę" na zasadzie jakiegoś panaceum dźwiękowego wzbudza jedynie uśmiech

I bardzo słusznieDorzuciłem mu jeszcze podkładkę sprężynującą z brązu/mosiądzu
Grado Prestige Blue 2 zawieszone na headshell Technicsa = IGD prawie przy każdej płycie.Wojtek pisze: ↑15 lut 2020, 21:31HS-25 jest cięższy i solidniejszy oraz posiada regulację azymutu.
To czy cięższy koszyk się Tobie przyda zależy głównie od wkładki, a konkretnie podatności igły.
Dla mnie takie ślepe polecanie "oj robi robotę" na zasadzie jakiegoś panaceum dźwiękowego wzbudza jedynie uśmiech![]()
Zastanawiam się nad zakupem tej maty. Pytanie czy ona faktycznie coś wnosi do brzmienia?
Do brzmienia nie wypowiem sie bo zaraz potem zmienilem headshell i tu zmiana byla kolosalna. Mysle ,ze mniej elektryzuje i nie ma zaplatanych drobinek kurzu jak w rowkach gumowej .winylowy_luke pisze: ↑25 cze 2020, 15:17Zastanawiam się nad zakupem tej maty. Pytanie czy ona faktycznie coś wnosi do brzmienia?
Czyli jaka? Ta którą w pudełku z GR była?
Ta co byla w pudelku to chyba ta ciensza