Szukam jakiegoś wzmacniacza pod który zamierzam podłączyć gramofon i mieć możliwość na początku słuchać muzyki na słuchawkach. Dodam, że będzie to mój pierwszy zestaw stereo, jeśli chodzi o kolumny to będę rozglądał się za nimi w późniejszym czasie raczej nowe podstawkowe (ok. 3000 zł). W przyszłości planuje zakup wzmacniacza lampowego. Dlaczego nie od razu, bo mam w domu małego 4 latka którego energia roznosi i ma tysiące pomysłów na minute jak tu coś zreperować
Oto kilka typów wzmacniaczy które Mi się podobają: Yamaha CA-810, KENWOOD KA-8100, Yamaha CA-1000, Luxman L-45A coś w tym stylu i do 2500 zł mogą być inne marki.
Prosił bym o polecenie jakiegoś wzmacniacza do cichego słuchania, ciepło brzmiącego z możliwością podłączenie słuchawek i gramofonu. Dodam, że nie chciałbym amplitunera choć są ładne ale nie wykluczam takiej możliwości.
Forum już czytam od dłuższego czasu, ale im więcej czytam tym mniej wiem. Pojawiają się nowe marki o których nie słyszałem wcześnie a są dobre.
Jeśli jest już gdzieś podobny temat do którego się nie dokopałem prosiłbym o podanie linku.
Pozdrawiam