Excalibue pisze:Ludzie, chodziło mi o przyszłych forumowiczów, którzy będą mieli podobny problem, by dodali do grona poszukiwanych te Beovoxy, a wyszła z tego wielka draka..
Sory, ale jak tutaj napisałeś to zacząłeś bardziej z nuty "lipa, mogłeś kupić lepiej" niż "jakby co to te kolumny też są wg mnie dobre do słuchania jazzu", a to zmienia postać rzeczy
Excalibue pisze:Porównywać kolumny po parametrach najzwyczajniej w świecie się NIE DA ! Bo niby jakim cudem określić charakter brzmienia po paśmie przenoszenia ?
Po paśmie to tak sobie, ale po innych danych już się da. Pytanie tylko ile tych danych mamy w danym przypadku i czy są one w ogóle wiarygodne

Trudny temat, ale z pewnością nie rzecz do przekreślenia.
Excalibue pisze:Tak na marginesie, zakupiłem z ciekawości za niedużą kwotę kolumny Audio One SX-120 ( RFT-120 ).
Z tego co czytam na forum to chyba głównie wydajesz niedużo na sprzęt, prawda? W tym wypadku to dobrze, bo te RFT nie są wiele warte.
Excalibue pisze:Wiesz Wojtku coś o nich ?
Tylko zdawkowe rzeczy o tym konkretnie modelu.
Ogółem z kolumnami RFT to taki ryzyk-fizyk, bo podobnie jak Dual w tym temacie, robili sporo kiepścizny i tylko parę perełek.
W tym przypadku jednak mamy do czynienia z jednym z lepszych ich produktów, ale nie są to jakieś wysokie loty.
eenneell pisze:Admin; Mr Wojtek! nie lubi B&O (w jakiejkolwiek postaci)

Nie wiem skąd te bzdury się biorą

Lubię produkty Bang & Olufsen, nawet ich gramofony.
Cieszę się, że przynajmniej wstępnie jesteś zadowolony z zakupu taurus. Pytanie tylko czy opinia się nie zmieniła po dalszych odsłuchach?
Excalibue pisze:Zacznę od basu, który ma zadziwiającą siłe jak na monitory.
"Niemiecka szkoła", można rzec.
Excalibue pisze:ciekawy jestem czy będą się pokrywały z moimi odsłuchami GLX'ów
Wcześniej pisałeś o Quinto... To jak to w końcu jest?

Może napisz wprost jakie konkretnie Cantony słyszałeś.