Ja jedynie poproszę o ustosunkowanie się do tego co do Ciebie piszę.
Mam nadzieję, że nie oczekuję zbyt wiele.
W przeciwnym razie zamykamy wątek, bo trzeci raz nie będę się powtarzał.
Rega Planar 3 może być.
Rozumiem że, tak dla przykładu, nowe Technicsy SL-1200 czy SL-1500 nie podobają się wizualnie?
Pomoc w zakupie gramofonu
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
-
Re: Pomoc w zakupie gramofonu
Panowie po co się wysilać, kolega jasno napisał że najważniejsze dla niego sprawy to aby sprzęt był nowy i biały, dlatego proponuję Tobie abyś udał się do salonu audio, powiedział ile masz kasy do wydania, że ma być biały, a oni Ci znajdą sprzęt. Osobiście nie znam żadnego gramofonu, który występuje w bieli, który mógłbym polecić, ze wzmacniaczy, przedwzmacniaczy i kolumn to Lucarto Audio.
- Peliks
- Gramofon: Składak
Fezz Audio robi białe wzmacniacze. https://fezzaudio.com/index2.php#corobimy
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Grace F-8L Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Grace F-8L Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
- Lukasz31
- Gramofon: Thorens TD 125mkI
-
Za całą pewnością chciałbym Wam podziękować za pomoc.
Wojtek, przepraszam, że nie ustosunkowałem się wprost do Twoich pytań.

Z innych spraw - Fezz Audio - piękne, ale chyba się nie odważę.
Reasumując:
- Rega Planar 3
- Kef R700
Otworzyć nowy wątek w celu obrania do tego czarnego połysk wzmacniacza, tak?
Wojtek, przepraszam, że nie ustosunkowałem się wprost do Twoich pytań.
W sumie nie wiem, ale raczej nie liczyłbym na nieMasz może zacięcie malarskie?

Zakładałem wszystko białe, ale w chwili obecnej sądzę, że białe na połysk gramofon i głośniki a do tego czarny na połysk wzmacniacz będą ok.Chodzi tu tylko o budę gramofonu czy wszystko łącznie z wzmacniaczem i kolumnami?
Chyba nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie wprost, więc opiszę sytuację. Jeśli mam dwa tak samo grające urządzenia, jedno białe a drugie niebiałe - lepsze jest białe. Jeśli mamy urządzenie białe i urządzenie czarne, które gra istotnie lepiej niż białe - lepsze jest czarne. Ale zwróć uwagę, że w dwóch podanych przypadkach nie rozważamy aspektu ceny... Po dodaniu aspektu ceny sytuacja wygląda tak, że jeśli mamy bardzo dobrze grające czarne urządzenie za 4k i urządzenie białe, które gra podobne jak to czarne za 4k, ale kosztuje 8k, to dla mnie lepsze jest to białe. Zakładam, nie wiem czy słusznie, że dla mnie, jako niewprawionego laika z istotnym ograniczeniem pomieszczenia odsłuchowego, istnieje racjonalne ograniczenie jakości urządzenia (a co za tym idzie ceny) powyżej którego nie ma absolutnie żadnego sensu kupować urządzeń, bo i tak nijak nie ma możliwości, abym poczuł różnicę, więc kupowanie byłoby czystym snobizmem.Zakładam że jakość sprzętu przeważa nad kolorem, czy może jednak nie?
Tak, pogodziłem się z tym kompromisemSkoro czarny wzmacniacz jakimś cudem teraz pasuje to może już zostańmy z tym czarnym?

Z innych spraw - Fezz Audio - piękne, ale chyba się nie odważę.
Reasumując:
- Rega Planar 3
- Kef R700
Otworzyć nowy wątek w celu obrania do tego czarnego połysk wzmacniacza, tak?
- krisdebowski
Audiomix Konin za 3300 kupisz biały gramofon Music hall Ikura z wkładką i igłą ortofon blue. Białe głośniki są dostępne u większości producentów. Do tego srebrny sprzęt wzmacniacz, cd, przedwzmacniacz gramofonowy. Brawo za estetykę. Niektórzy kompletnie tego nie pojmują i chodzą w dwóch różnych butach a auta mają złożone z kilku odpadów w 5 kolorach.
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2