kenwood czy sony
-
kenwood czy sony
Witam wszystkich Chciałem prosić o opinie odsłuchowe które pomogą mi podjąć decyzję w zakupie odpowiedniego wzmacniacza. po odsłuchaniu tego kawałka https://www.youtube.com/watch?v=2B4vnOlB5-U , prawie zakochałem się w tym dżwięku i coś takiego chciałbym żeby u mnie tak grało. kolumny jakie będą współpracowały z przyszłym wzmacniaczem to Cantony Qinto 530. Propozycji mam kilka : kenwood ( trio ) ka-7100 , 7300 , 8100, sony ta-f 550es , 570es, 720es . Nie będę ukrywał że wizualnie bardziej podoba mi się kenwood. Docelowo plan 10-letni
zakłada kenwooda 600 lub 9100 ewentualnie sony ta-f 830 , TA-FA7es. Dlatego prosiłbym o wskazówki który z tych wzmacniaczy da mi tak piękny dźwiek. Bo jak wiadomo nie zawsze model wyższy jest lepszy. Dziękuję i pozdrawiam

-
- Gramofon: DUAL 455
Re: kenwood czy sony
Mi do acustica pasują moje el-84
przy tranach jest
ale ja mam drewniane ucho 

Too many tubes, too little time...
-
- Gramofon: Sansui sr-929
Tylko pamiętaj że jakość dźwięku to nie tylko wzmacniacz ale i źródło
Analog Guy In A Digital World.Sansui AU-α907i MOS Limited
-
Witam. Zdaję sobie z tego sprawę . Dlatego ciężko jest coś wybrać . Chciałbym w przyszłości skompletować całą wieżę i tu niestety o np. cd kenwooda pasującego do tych wzmacniaczy będzie ciężko
. Z sonego da się to poskładać tylko czy będzie to tak ładnie grało ??

-
Od dostawcy prądu, poprzez kable sieciowe, interkonekty, kondycjonery, wkładki, źródła, preampy, ampy, końcówki, przewody głośnikowe, zestawy głośnikowe, przewody prawoskrętne, lewoskrętne, kierunkowe, nie kierunkowe (moje ulubione
), akustyka budy etc. Etc. Etc... jest tyle różności do wyboru w każdym elemencie toru że naprawdę ciężko coś doradzić z zewnątrz... Coś co dla kogoś jest podłogą dla kogoś innego może być sufitem... Teraz magluje Sansui 771 z klonami fx-300 że tak powiem jak jest cicho to jest głośno... nie dziwota że potek vol był wytarty pomiędzy 2-3... Nie będę truł jak to brzmi 🤫

-
- Gramofon: Sansui sr-929
o ile pójdziesz w serie ES to już może całkiem fajnie zagrać
Analog Guy In A Digital World.Sansui AU-α907i MOS Limited
-
myślałem tylko o ES. Kiedyś jak byłem piękny i młody ( teraz już tylko "i" zostało ) miałem jakiegoś soniaka. Chyba była to 550es ale pewny nie jestem. Teraz myślę o tej serii z drewnianymi boczkami i na początek albo 550es albo 555es albo 630esd. Nie chcę też niepotrzebnie szaleć z mocą żeby nie zmieniać kolumn. Zresztą bardziej mi zależy na jakości a nie na głośności. Chodzi mi oto żeby wydać kasę raz i mieć święty spokój. Ech ciężki żywot. Żeby człowiek miał kasę to by kupił wszystkie i zostawił ten najlepszy
. A tak to kombinuje jak koń pod górkę

-
I to jest w tym "sporcie" najpiękniejsze... Gdyby to było takie proste, byłby jeden model wzmaka jedno pre, jedna wkładka, para kolumn... I nie byłoby o czy dyskutować... Nudno tak🧐
-
Witam po malutkim urlopie
. Faktycznie masz racje i zacznę kombinować> na początek kupie kupie albo sony 730es albo kenwooda 7020. i zobaczymy który z nich zostanie , a potem powoli będę się spinał coraz wyżej. Metoda prób i błędów bedzie tu chyba najlepsza. Dziękuję i pozdrawiam