Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
-
- Cracker
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Supertramp – Crisis? What Crisis?
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Z tamtego okresu nic bardziej flagowego niż BR i DK moim zdaniem nie ma

Wracając do samej płyty - myślałem, że to będzie 1st press, ale to "tylko" repress z '88

Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
- mrcnoos
No te dwa to faktycznie flagowce, rzekłbym czteromasztowce 
Ale te też są zajebiste: Agent Orange, Avengers, X, Black Flag, Circle Jerks, Dickies, Fear, Weirdos, Germs. Jeszcze sporo było takich od jednego singla. A w tych singlach to można znaleźć perełki...

Ale te też są zajebiste: Agent Orange, Avengers, X, Black Flag, Circle Jerks, Dickies, Fear, Weirdos, Germs. Jeszcze sporo było takich od jednego singla. A w tych singlach to można znaleźć perełki...
- Cracker
Supertramp – Breakfast In America
Just take those old records off the shelf
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Rolling Stones - The Rolling Stones Vol. 2 (1965 / XXXX, wznowienie, Niemcy) https://www.discogs.com/The-Rolling-Sto ... se/1969714
Wcześni Stonesi, drugi album. Jeden z lepszych nabytków ostatnimi czasy choć Made In Japan trudno będzie przebić.
---
Eric Clapton - Eric Clapton (1977 / 1991, wznowienie, repress, ZSRR) https://www.discogs.com/%D0%AD%D1%80%D0 ... e/14514077
Radziecka wersja "Slowhand" (1977), bez "Cocaine". Rzadko kiedy na ruskich labelach widać napis "Firma Melodia" ... Całkiem fajny album, przygarnięty w niezłej cenie. Pykaczu pyka trochę ale da się przeżyć. Na Jethro Tull - Stormwatch jest jeszcze gorzej.
---
The Beatles - Help! (Original Motion Picture Soundtrack) (1965 / 1965, mono, USA) https://www.discogs.com/The-Beatles-Hel ... se/3673507
Ostatnia płytka na noc. Tym razem Beatlesi raz jeszcze w ciągu ostatni 24 godzin ale na filmowo. Miło czasem powrócić do tych orkiestrowych aranżów George'a Martina.
Album jest w oryginalnym wydaniu US mono. Niestety, stan paskudny. Kiepsko wygląda ale nie przeskakuje. No i brzmi jeszcze gorzej. Orkiestrowe popisy Martina są ok ale piosenkom Beatlesów czegoś tu brakuje... albo płyta zużyta, albo amerykańskie miksy brzmią kiepsko. Albo jedno i drugie jednocześnie.
Taka tam ciekawostka z kolekcji Pana Słonecznika...
Płyta kupiona w epoce Denona łupanego i tam było jeszcze gorzej bo przeskakiwała. Teraz w ogóle.
To jest bodajże drugi odsłuch tego konkretnego egzemplarza.
Na szczęście, mam pięknego Japończyka z tym samym materiałem (wyd. 1974, z zielonym OBI) i też na CD (edycja z 2014). CD nigdy nie słuchałem, przyznam się szczerze (i bez bicia bo inaczej ktoś tu wyciśnie olej z Pana Słonecznika
).
Japończykiem się chyba kiedyś chwaliłem (mam dwa - wersję UK i US, oba z lat 1973 - 1974). No i oba oryginały US i UK, oba w stanie G.
Cóż, typowa płyta z Płytoteki Pana Słonecznika...

Wcześni Stonesi, drugi album. Jeden z lepszych nabytków ostatnimi czasy choć Made In Japan trudno będzie przebić.

---
Eric Clapton - Eric Clapton (1977 / 1991, wznowienie, repress, ZSRR) https://www.discogs.com/%D0%AD%D1%80%D0 ... e/14514077
Radziecka wersja "Slowhand" (1977), bez "Cocaine". Rzadko kiedy na ruskich labelach widać napis "Firma Melodia" ... Całkiem fajny album, przygarnięty w niezłej cenie. Pykaczu pyka trochę ale da się przeżyć. Na Jethro Tull - Stormwatch jest jeszcze gorzej.

---
The Beatles - Help! (Original Motion Picture Soundtrack) (1965 / 1965, mono, USA) https://www.discogs.com/The-Beatles-Hel ... se/3673507
Ostatnia płytka na noc. Tym razem Beatlesi raz jeszcze w ciągu ostatni 24 godzin ale na filmowo. Miło czasem powrócić do tych orkiestrowych aranżów George'a Martina.
Album jest w oryginalnym wydaniu US mono. Niestety, stan paskudny. Kiepsko wygląda ale nie przeskakuje. No i brzmi jeszcze gorzej. Orkiestrowe popisy Martina są ok ale piosenkom Beatlesów czegoś tu brakuje... albo płyta zużyta, albo amerykańskie miksy brzmią kiepsko. Albo jedno i drugie jednocześnie.

Płyta kupiona w epoce Denona łupanego i tam było jeszcze gorzej bo przeskakiwała. Teraz w ogóle.

Na szczęście, mam pięknego Japończyka z tym samym materiałem (wyd. 1974, z zielonym OBI) i też na CD (edycja z 2014). CD nigdy nie słuchałem, przyznam się szczerze (i bez bicia bo inaczej ktoś tu wyciśnie olej z Pana Słonecznika
Japończykiem się chyba kiedyś chwaliłem (mam dwa - wersję UK i US, oba z lat 1973 - 1974). No i oba oryginały US i UK, oba w stanie G.
Cóż, typowa płyta z Płytoteki Pana Słonecznika...

- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Stewart Copeland "Rumble Fish"
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Krzysztof Klenczon - Christopher - The Show Never Ends. Płyta muzycznie taka sobie, ale dla fanów polskiego rocka spora ciekawostka, również z racji udziału muzyków znanych z grup Jerzego Grunwalda, Heliosi czy Polanie.
- mrcnoos
Johnny Moped - Cycledelic... 

- Myszor
Debbie Harry "Rockbird"
- Myszor
Kupiłem z ciekawości nirminta za 2 ojro i okazuje się że całkiem spoko muza.
Fergal Sharkey
Fergal Sharkey
- mrcnoos
- piotrjazz
Otis Redding - Otis Redding Live In Europe
https://www.discogs.com/Otis-Redding-Ot ... se/2998564
https://www.discogs.com/Otis-Redding-Ot ... se/2998564
Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD