trza mieć ramię typu S i dodatkowe ciężarki a to kolejne 1500 zeta.
Ale jak kasa jest i pacjent w dobrym stanie to na pewno warto. Też się na niego kiedyś śliniłem

Jak to nie wynika, skoro jasno napisałeś:MMarek pisze: ↑08 sty 2020, 09:01Nie. Z mojej wypowiedzi to nie wynika.Zeroqll pisze: ↑07 sty 2020, 23:39Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie można przekazywać i powoływać się na informacje które zdobyło się w rozmowie, na forum, w artykułach, książkach, jeżeli nie miało się osobistego doświadczenia z daną rzeczą, co dla mnie jest absurdem. Jeżeli nie interesuje Ciebie opinia innych użytkowników, którzy osobiście Tobie jej nie przekazali to OK, tylko pamiętaj że to nie Ty jesteś autorem tego wątku. Bartoszczaku sam uzna czy to co napisałem, a co potwierdził Piterski, będzie mu przydatne w podjęciu decyzji.
Opinie użytkowników Denona DP-59L są dla mnie BARDZO ważne.
MMarek pisze: ↑07 sty 2020, 21:56Sory Panowie - mnie osobiście niesamowicie BAWI, gdy o Denonie DP-59L wypowiadają się osoby, które nie miały z tym modelem do czynienia, bo jak rozumiem zarówno kol. @Zeroqll jak również kol. @Piterski nie mieli okazji w swoich systemach ich "słuchać".
Szanuję zdanie każdego forumowicza, ale jeśli moje powyższe zdanie jest prawdziwe - to Panowie - milczenie jest złotem.
Jeśli nie - to poproszę o Wasze i tylko Wasze doświadczenia. Mnie osobiście kompletnie nie interesuje opinia Waszych - pewnie zacnych - znajomych.
Jak inaczej to rozumieć? Tylko forumowicze winyl.net użytkujący ten gramofon mogę się wypowiedzieć, reszta się nie liczy. Napisane wprost, jasno i czytelnie.
Nie nieokreślonych, bo w pierwszym poście napisałem że użytkowników gramofonów Denon, Victor z tym systemem. Jeżeli dla Ciebie problemem jest, że Tobie nieznanych i nie będących użytkownikami tego forum to inna kwestia. Nigdy jednoznacznie nie wskazywałem, od samego początku pisałem że to opinia niektórych użytkowników (nie moja), nie pisałem że wszystkich, większości, części, połowy, tylko niektórych z którymi rozmawiałem, co z logicznego punktu widzenia wyklucza jednoznaczność. Zresztą nie pisałem, a oni nie twierdzili, że QDamping nie działa, czy wkładka zawieszona na DL59 będzie brzmiała gorzej z włączonym, niż z wyłączonym tłumieniem, tylko, że dla nich ta sama wkładka zabrzmi lepiej na innym gramofonie podobnej klasy bez tej funkcji, jeżeli została odpowiednio dobrana, czyli podatność i masa efektywna się zgadzają. To nie jest żadna prawda objawiona, ani tak tego nie przedstawiałem, tylko to jest ich opinia na ten temat, tak jak Ty masz swoją, że to świetny gramofon, czy Cracker że w budżecie jaki określił kol Bartoszczaku konkurentów Denona można policzyć na palcach jednej ręki.MMarek pisze: ↑08 sty 2020, 09:01Sory, ale Ty nie byłeś/jesteś jego użytkownikiem.
Przytaczasz wyłącznie jakąś opinię bliżej nieokreślonych osób jednoznacznie wskazując, że QDamping negatywnie wpływa na brzmienie. Nie podajesz przy okazji żadnych argumentów poza jednym.
Skoro moi znajomi byli niezadowoleni to tak musi być.
Jeśli cokolwiek jest absurdem to właśnie powyższe.
Wprost.
A skądże znowu - tylko jesteśmy na winyl.net - zatem jak mogę poznać argumenty tych, których tu nie ma?
Oczywiście, że tak.
Nic nie rozumiesz, albo co gorsza nie chcesz.
Sory, ale za wypowiedziane/napisane słowa ponosi się odpowiedzialność.
Tu się w 100% zgadzam, choć nie jestem przekonany czy na gramofonie podobnej klasy.
Uważaj kol. Piterski bo słyszałem od byłych użytkowników tych Pioneerów że czasami z nich olej wycieka.
Idąc tym tokiem rozumowania to po co słuchać rodziców jak mówią nie dotykaj gorącego bo się poparzysz
Owszem można go w transporcie porozlewać jak się go z tej wanienki nie wybierze. U mnie na szczęście się to nie stało.
Wiesz, ja nie mam wyrobionej opinii na temat tego systemu, bo nie miałem możliwości go przetestować. To Ty uważasz, że to moja opinia i próbujesz tak to przedstawić, wyrywasz zdania z kontekstu, zamiast czytać ze zrozumieniem czego one dotyczyły. Od samego początku piszę, że znam i rozmawiałem z osobami (użytkownikami), które mają takie zdanie na temat tego systemu.MMarek pisze: ↑08 sty 2020, 23:41Oczywiście, że tak.
I napiszę raz jeszcze.
Ty nie byłeś i nie jesteś użytkownikiem Denona DP-59L zatem co możesz wiedzieć o rzeczywistym działaniu QDampingu?
Swoje negatywne zdanie opierasz tylko i wyłącznie na opinii niektórych użytkowników niestety nie obecnych na naszym forum.
Nic nie rozumiesz, albo co gorsza nie chcesz.
Moje określenie "jednoznaczność" odnosiła się do tej Twojej wypowiedzi:
Sory, ale za wypowiedziane/napisane słowa ponosi się odpowiedzialność.
Dla mnie nie ma znaczenia, że to nie Twoje słowa - tylko niektórych byłych użytkowników - jak Ich nazwałeś. Ty je napisałeś i nie umiesz ich obronić.
Tu się w 100% zgadzam, choć nie jestem przekonany czy na gramofonie podobnej klasy.