Ostatnio oglądałem...
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Ostatnio oglądałem...
Irlandczyka zaplanowałem na święta. Martin i Quarter dzięki za recki. Lubię wolne kino.
Na noże ponoć petarda.
Na noże ponoć petarda.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Jak ktoś lubi stylistykę Conan Doyle (ja lubię) - to warto. Widziałem w Łykend
Plan był - http://www.teatr.kalisz.pl/spektakle/godzina_spokoju/ ale do końca roku "brak miejsc" -

Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
-
Szczerze? O efektach dowiedziałem się już po obejrzeniu filmu. Najwyraźniej nie szło z nimi w parze odmłodzone aktorstwo

The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
-
To nie jest powrót do starych, dobrych SW. To jest coś zupełnie nowego.SimonTemplar pisze: ↑25 lis 2019, 21:184. Star Wars: The Mandalorian.
Petarda jakich mało! O Tak! Jestem fanem SarWars a ten serial jest dla mnie powrotem do starej dobrej "New Hope".
Tak naprawdę to jest westernowa klasyka zrobiona w świecie Star Wars. Nawet muzyka momentami brzmi jakby Ennio Morricone komponował

The story so far:
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
No jest trochę westernowego dobra i zła,
ale co tam, lepsze to sto razy od cyfrowych eksperymentów Lucasa z cz 1.... 2.... 3....
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- gravediggie
- Gramofon: JVC & Schneider
Pół Wieku Później - czyli fanowski Wiedźmin
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... =emb_title
Nie oglądałem jeszcze, podejdę do tematu wieczorem. Opis tutaj:
https://www.onet.pl/film/onetfilm/pol-w ... l,ddf42670
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... =emb_title
Nie oglądałem jeszcze, podejdę do tematu wieczorem. Opis tutaj:
https://www.onet.pl/film/onetfilm/pol-w ... l,ddf42670
JVC JL-A1|Shure M75|MMCF10|Dual CV 6020|Canton Karat 920
Milijon kabli..
Milijon kabli..
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Jestem "po"....
Na świeżo, oczywiście - moim zdaniem, ale chyba wiem co mówię, bo na Sapkowskim zeszła moja młodość
- realia i świat Wiedźmina - idealnie weszli w klimat, doskonale oddali realia, słownictwo i nawet zróżnicowali akcent. Klimat - niesamowity ...
- fabuła - często wysokobudżetowe produkcje mają gorszą...
- stroje - wymiatają - żadnej masówki, widać technologię epoki i realia miejsca akcji
- inscenizacja walki - wymiata- a mówię to jako były, wieloletni rekonstruktor, i to jeszcze z czasów kiedy traktaty szermiercze tłumaczyło się na polski
Słowem, gdyby tylko mieli zaplecze "tuby kurskiego", dzieło wymiotło by wszelkie "Ogniem i mieczem" - było by porównywalne do ekranizacji Władcy pierścieni...
Na świeżo, oczywiście - moim zdaniem, ale chyba wiem co mówię, bo na Sapkowskim zeszła moja młodość

- realia i świat Wiedźmina - idealnie weszli w klimat, doskonale oddali realia, słownictwo i nawet zróżnicowali akcent. Klimat - niesamowity ...
- fabuła - często wysokobudżetowe produkcje mają gorszą...
- stroje - wymiatają - żadnej masówki, widać technologię epoki i realia miejsca akcji
- inscenizacja walki - wymiata- a mówię to jako były, wieloletni rekonstruktor, i to jeszcze z czasów kiedy traktaty szermiercze tłumaczyło się na polski

Słowem, gdyby tylko mieli zaplecze "tuby kurskiego", dzieło wymiotło by wszelkie "Ogniem i mieczem" - było by porównywalne do ekranizacji Władcy pierścieni...
- gravediggie
O widzisz, to definitywnie wieczorem zapodam, dzięki

oj nie mów.. ekranizacje Ogniem i Mieczem i Potop wymiatają IMHO. Daniel Olbrychski jako Kmicic łojący armatę ze szmaty...piękna sprawa
Milijon kabli..
Milijon kabli..
- dale
Widzisz, Olbrychski zawsze grał dla siebie, napawał się brzmieniem własnego głosu, miał za sobą lata szkoły, każdy gest był wyćwiczony, kadżda poza wyuczona. A tutaj mamy naturszczyków, ludzi którzy wczuwają się w postać i żyją nią, myślą, mówią i zachowują się jak ona...
To tak, jak byś oglądał spektakl w wiedeńskiej operze - z Olbrychskim w roli głównej i ...
wyjrzał przez okno wprost na świat z książek Sapkowskiego.
W sumie to dobrze że Andrzej Sapkowski nie przyłożył do tego ręki, bo by kasa weszła do gry...
ps. przepraszam bardzo, za być może niewłaściwy ton wypowiedzi, ale jestem cholernie rozgoryczony że takie filmy powstają zupełnie bez wsparcia instytucji, na którą idą moje pieniądze, a która stała się propagandową tubą systemu...
To tak, jak byś oglądał spektakl w wiedeńskiej operze - z Olbrychskim w roli głównej i ...
wyjrzał przez okno wprost na świat z książek Sapkowskiego.
W sumie to dobrze że Andrzej Sapkowski nie przyłożył do tego ręki, bo by kasa weszła do gry...
ps. przepraszam bardzo, za być może niewłaściwy ton wypowiedzi, ale jestem cholernie rozgoryczony że takie filmy powstają zupełnie bez wsparcia instytucji, na którą idą moje pieniądze, a która stała się propagandową tubą systemu...
Ostatnio zmieniony 10 gru 2019, 18:39 przez dale, łącznie zmieniany 1 raz.
- Myszor
- dale
Myszor https://www.youtube.com/watch?time_cont ... =emb_title
ale jak nie znasz i nie lubisz Sapkowskiego, to nie podejdzie...
-
Irlandczyka oglądałem w dniu premiery i tak jak większość filmów Scorsese trzyma on wysoki poziom. Fabuła prowadzona jest powoli, dla osób zainteresowanych tematem Hoffy i o co z nim tak naprawdę chodziło to "must see". Znakomici Pesci i Pacino. Niestety największa bolączka filmu to De Niro, niepasujący do roli i aktorsko średni, odstający od kolegów z planu, bo Ci są magnetyczni, a główny bohater nijaki. Gdyby nie to to film byłby bardzo dobry.
- SimonTemplar
Czyli nie tylko ja tak go odebrałem...
O kurka! nie wiedziałem że coś takiego wyszło.
Już się za to biorę

- Myszor
Mnie nie weźmie ale po tym co przeczytałem w ostatniej Angorze jestem pełen podziwu dla gosci.dale pisze: ↑10 gru 2019, 18:42Myszor https://www.youtube.com/watch?time_cont ... =emb_title
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- gravediggie
Obejrzałem co zalinkowałem. Podobało mi się umiarkowanie. Trzeba oddać twórcom szacunek. Gra aktorów nie przeszkadzała mi. Fajne zdjęcia, fajna fabuła. Jedyne co naprawdę przeszkadzało mi to niezgodność architektoniczna. Reszta do przełknięcia. Fajnie że ten film powstał, choć fascynację twórczością Sapkowskiego mam już dawno za sobą. Zobaczymy jak sobie Netflix poradzi. Generalnie trudny temat widzę.
Milijon kabli..
Milijon kabli..