Strona 17. Regulacja wysokości windy.
https://www.technics.com/support/downlo ... BM0414.pdf
No to mnie zadziwiłeś
Tak, ma kabel sieciowy plus kabelek 2xrca do preampa plus kabelek do masykrisdebowski pisze: ↑18 lis 2019, 22:13czy technics sl1500c ma na wyposażeniu jakieś kabelki ? w sumie fabryczne i tak z biegiem czasu do zmiany będą. ja w tym tygodniu odbieram.
Piekło zamarzło
Masz lusterko?
Ja nie, ale Najdroższa pewnie ma
A skąd pewność że wiedzą co robią? To tylko salon audio.
Problem z windą już gdzieś się przewijał, ktoś nawet chyba wstawiał materiał wideo.Quarter pisze: ↑19 lis 2019, 09:24Też mam nadzieję, że dokonaliśmy dobrego wyboru, choć - żeby nie było zbyt pięknie - dziś pakuję drania do pudełka i jadę do salonu sprzedaży z reklamacją. Winda ramienia, zamiast poprawić swoje działanie w miarę upływu czasu, okazuje się mieć chęci wybicia się na niezależność. Po np. podniesieniu ramienia w czasie odtwarzania i pozostawieniu uniesionym winda stwierdza, że chce jednak słuchać dalej i powolutku opuszcza ramię z powrotem. No sorry, w używce za 300 zł mógłbym machnąć ręką, ale tu nie. Chyba, że koledzy znają jakiś prosty fix bez rozbierania gramofonu (któraś widoczna śrubka?) to byłoby świetnie
Mam też wrażenie, że azymut jest off (mam wrażenie, że płaszczyzna wkładki nie jest równoległa do płyty, ale tego to już sam ni diabła nie zmierzę, a tym bardziej nie poprawię. Oddawać nie zamierzam, gramofon jest super, ale ma być w pełni sprawny i już.