Witam Wszystkich,
planuję zakup wkładki do gramofonu MS DD7, na którym wisiała Shure M44G. Wkładka ta nie przypadła mi do gustu, więc przełożyłem z Thorensa Ortofon M20 z igłą Dual M20E i jest dobrze, ale ciągle szukam ideału. Zależy mi na poprawie na całym paśmie, oczekuję większej przyjemności z słuchania. Gustuję w różnych utworach, od Pink Floyd po Zimmera. Nowa wkładka będzie wisiała na ramieniu MA505, a za nim jest Shiit Mani. Nie mam doświadczenia, nie wiem czy zmierzam w dobrym kierunku, dlatego liczę na Waszą pomoc. A może polecacie pozycję, której nie wymieniłem. Zdaję się na Wasze doświadczenie.
Pozdrawiam, Darek
Ortofon 2M Bronze czy Nagaoka MP150
-
- Gramofon: THORENS TD 160 S
- charliez88
- Gramofon: Luxmany 350 + 300
Re: Ortofon 2M Bronze czy Nagaoka MP150
Jednemu przyjemność daje barwa i płynność... innemu szczegół , detal, dynamika i analityczność... Rzecz gustu.
Jeśli spodobał Ci się Ortofon to rzeczywiście fajnym wyborem może byc 2m Bronze. Obie wkladki są bardzo dobre.
do MA505 szedłbym raczej w podatniejsze wkładki niż Nagaoka.
Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Ortofon 2M Bronze czy Nagaoka MP150
Dokładnie.charliez88 pisze: ↑08 lis 2019, 23:47Jednemu przyjemność daje barwa i płynność... innemu szczegół , detal, dynamika i analityczność... Rzecz gustu.
"Oczekuję by było lepiej" niespecjalnie pomaga

Bez przesady.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum