Ortofon 2M Black do Dual 721?
-
-
Re: Ortofon 2M Black
Jestem umówiony na rozmowę.Zobaczymy .Ta Yamaha to solidny kawał gramofonu ,nie zastanawiam się w tym momencie czy trudniej bedzie z odsprzedażą .Jutro jadę na AVS do W-wy ,przy okazji bedę słuchal owego Duala. Dziekuję wszystkim za odzew.W przeciwieństwie do jednego z konkurencyjnych portali audio tutaj rzeczywiście są ludzie którzy dzielą sie swoją wiedzą i chcą pomóc.Jeszcze raz dziękicharliez88 pisze: ↑08 lis 2019, 17:22Pogadaj zresztą z @Zeroqll , ja sam mocno zastanawiałem się, czy tego gramofonu nie wziąc, bo cena jest śmieszna, on powinien stać bliżej 4k niż 2k... poza tym on na nim grał, więc jest wszystko ogarnięte, sprawdzone i mimo wszystko pewniejsze niż od anonimowego handlarza.
- olsza84
- Gramofon: Dual Fever
Nie no, ramię w Dualu jest dość uniwersalne. Obsłuży większość wkładek 

NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
Sam użytuję duala 721 i mogę Ci go szczerze polecić. Pierwszą wkładką jaką na nim powiesiłem, która zrobiła na mnie większe wrażenie, to dualowa wersja M20E. Aktualnie gram najczęściej Shurem V15 III i czekam z niecierpliwością na SASa do niej
W szafce czeka na nową igłę jeszcze philips 412/II oraz ELAC 795. Wszystkie te wkładki oferują bardzo przyzwoite brzmienie. Winylowy powiesił na swoim dualu 721, z tego co pamiętam, denona 301 i chyba też jest zadowolony
a to już świat MC hehe

Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + LAR IA-200HB + M-S Mezzo 8
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Atoll DR200SE + DAC by Martynka
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Atoll DR200SE + DAC by Martynka
-
Wróciłem z Audio Video Show i powiem Wam koledzy, że nasze gramofony vintage is the way to go. Widać, że winyl przeżywa renesans, ale jakość gramofonów nie idzie w parze z ceną. Nie lubię reklamować własnego sprzętu, ale napiszę, że ramię w tej jamaszce jest bardzo dobre, zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego do jednego z napędów. Gramofon klasy Micro Seiki DD8.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zależy od egzemplarza i na jaki rynek szedł. Fabryka szykowała zarówno kable z DIN jak i 2x RCA.
Przykre.charliez88 pisze: ↑08 lis 2019, 17:22No i upierdał się będę że i PUA i toramię Yamahy to jest mimo wszystko znacznie wyższa liga od 721.
"Lepszej" to znaczy jakiej, przykładowo?charliez88 pisze: ↑08 lis 2019, 21:27No, jak zmieni wizje i zachce mu się lepszej wkładki to Duala będzie musiał go najpier sprzedac, a dopiero potem polować na taką Yamahę.
Nikt tego nie dysputuje.
Śmieszą jedynie wesołe opinie Karola nt. Dual 721

Z obydwu gramofonów kolega będzie zadowolony.
Nie piszę tego żeby psuć interes Zeroqll, ale taka jest po prostu prawda.
Pewnym ograniczeniem na Dualach jest kwestia dostępności koszyków.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- charliez88
- Gramofon: Luxmany 350 + 300
Cóż , wychodzi na to, że masz dość osobliwe poczucie humoru

jakiejś twardszej na ten przykład.
Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
-
Dzień dobry wszystkim ,długo mnie nie było .Praca i inne obowiązki .
No i zostałem posiadaczem Duala 721 z wkładką SHURE DM 101 MG .Na razie gra z pre Pro Ject Phono Box Rs .Po pierwsze gramofon z ,,epoki Gierka " ale w stanie wzorowym .Wierzyc się nie chce ,że po tylu latach tak wszystko może ładnie wyglądać.
Fakt był tylko jeden właściciel ,od kilkunastu lat stał w pudle. Przeszedł lifting i jak to mówią wygląda i gra jak ta lala.
Jakie zmiany w stosunku do poprzedniego setu Technics 1210 MK II ,wkładka AT 440 mB i LAR LPS . Z wyjątkiem mniejszej szczegółowości wszystkiego jest więcej i lepiej.Poprzednio było ,,jaśniej " ale średnica,bas ogólnie wypełnienie teraz zdecydowanie jest lepsze.Szczególnie zróżnicowany basik .No rewelacja. Pre jeszcze nie kupiłem ale ten Pro Ject jest ok.Granie bardzo dynamiczne ,volume na wzmacniaczu na godz.9. i jest bardzo dobrze.
Mam okazję kupić nową ,nie używaną wkładkę Rega Apheta 2 MC,w bardzo dobrej cenie.Czy do tego gramofonu ,głownie chodzi chyba o ramię jest sens wchodzić w wkładki z tego pułapu cenowego?Mam ochotę spróbować MC. Dziekuję wszystkim za porady .Kolegę zeroqll przepraszam że się nie odezwałem w sprawie jego gramofonu ,ale wybrałem Duala.Odkurzam płyty i .....jest banan .Dzieki
No i zostałem posiadaczem Duala 721 z wkładką SHURE DM 101 MG .Na razie gra z pre Pro Ject Phono Box Rs .Po pierwsze gramofon z ,,epoki Gierka " ale w stanie wzorowym .Wierzyc się nie chce ,że po tylu latach tak wszystko może ładnie wyglądać.
Fakt był tylko jeden właściciel ,od kilkunastu lat stał w pudle. Przeszedł lifting i jak to mówią wygląda i gra jak ta lala.
Jakie zmiany w stosunku do poprzedniego setu Technics 1210 MK II ,wkładka AT 440 mB i LAR LPS . Z wyjątkiem mniejszej szczegółowości wszystkiego jest więcej i lepiej.Poprzednio było ,,jaśniej " ale średnica,bas ogólnie wypełnienie teraz zdecydowanie jest lepsze.Szczególnie zróżnicowany basik .No rewelacja. Pre jeszcze nie kupiłem ale ten Pro Ject jest ok.Granie bardzo dynamiczne ,volume na wzmacniaczu na godz.9. i jest bardzo dobrze.
Mam okazję kupić nową ,nie używaną wkładkę Rega Apheta 2 MC,w bardzo dobrej cenie.Czy do tego gramofonu ,głownie chodzi chyba o ramię jest sens wchodzić w wkładki z tego pułapu cenowego?Mam ochotę spróbować MC. Dziekuję wszystkim za porady .Kolegę zeroqll przepraszam że się nie odezwałem w sprawie jego gramofonu ,ale wybrałem Duala.Odkurzam płyty i .....jest banan .Dzieki
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
No i fajnie, Dual 721 to bardzo dobry gramofon, o parametrach i kulturze pracy za którą dziś trzeba słono zapłacić, szukając nowego odpowiednika...
Jedna uwaga - przełącznik start/stop powinien być ustawiony prostopadle do frontu w spoczynku, na zdjęciu lekko w prawo się odchyla?
Jedna uwaga - przełącznik start/stop powinien być ustawiony prostopadle do frontu w spoczynku, na zdjęciu lekko w prawo się odchyla?
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Znakiem tego, lepiej Tobie podchodzi brzmienie Shure niż tej generacji wkładek AT.
Myśl nad kombo Shure V15 III + SAS

Upewnij się z czego wynika bardzo dobra cena

Super spasowania z ramieniem Duala nie ma, ale kompatybilne jest.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum