Piwo
- gravediggie
- Gramofon: JVC & Schneider
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Piwo
Czesi mają zajebiste piwa i zajebistą kulturę picia piwa.
W zeszły weekend chodziliśmy po Karkonoszach, spaliśmy w schroniskach polskich i czeskich.
Czeskie schroniska leją nasze na głowę. A szczególnie https://www.lucnibouda.cz/pl
Schronisko z browarem. Piwo przepychota. Logo...hmmm....czeskie , wyluzowane
W zeszły weekend chodziliśmy po Karkonoszach, spaliśmy w schroniskach polskich i czeskich.
Czeskie schroniska leją nasze na głowę. A szczególnie https://www.lucnibouda.cz/pl
Schronisko z browarem. Piwo przepychota. Logo...hmmm....czeskie , wyluzowane

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Dla mnie kultura picia piwa polega na tym, że jak zamawiasz w knajpie dane piwo to podają ci zawsze w dedykowanym do tego kuflu czy szklance, z tym koresponduje "wafel", piwo jest świeże, pyszne i nalane z pianą na dwa palce. A potem przelazłem na polską stronę i dostałem lecha z puszki co smakował jak siki weroniki 

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Wafel i szklanka to dla mnie marketing
Piwo świeże i ładnie podane to powinien być standard. Współczuję zimnej kąpieli w lechu, na polskiej stronie
- mam nadzieję że był choć zimny.
Dla mnie, picie piwa zaczyna się od towarzystwa. Potem jest wybór gatunku (zależnie od okazji i miejsca akcji), natomiast kultura w moim wypadku objawia się stricte zachowaniem (pomimo dobrej zabawy, nie wywoływać uśmiechu zażenowania u postronnych
) I tak dalej.
Fakt że w Czechach czy na zachodzie, piwo ma inną tradycję. Ale My, na obecną chwilę, jesteśmy ofiarami marketingu - na własną prośbę niejako.
Mimo to jest kilka browarów i sklepów (w okolicy), gdzie można znaleźć dobre piwo.
ps. zazdroszczę wypadu.

Dla mnie, picie piwa zaczyna się od towarzystwa. Potem jest wybór gatunku (zależnie od okazji i miejsca akcji), natomiast kultura w moim wypadku objawia się stricte zachowaniem (pomimo dobrej zabawy, nie wywoływać uśmiechu zażenowania u postronnych

Fakt że w Czechach czy na zachodzie, piwo ma inną tradycję. Ale My, na obecną chwilę, jesteśmy ofiarami marketingu - na własną prośbę niejako.
Mimo to jest kilka browarów i sklepów (w okolicy), gdzie można znaleźć dobre piwo.
ps. zazdroszczę wypadu.
- arturxyz
- Gramofon: JVC QL-A7 ps-x60
Nie oceniaj piwa po etykiecie..... Byłem w zeszłym roku, browar SUPER! jakieś 15- 20 min zejść ze szlaku po naszej stronie...... Do tego fajna restauracja ze smacznym jedzeniem..... Gulasz z knedliczkami 
..... Tylko cenami w Karkonoszach naszych byłem zniesmaczony...
.... Żubr, choćby jakie towarzystwo było, Mi nie siada...

..... Tylko cenami w Karkonoszach naszych byłem zniesmaczony...
.... Żubr, choćby jakie towarzystwo było, Mi nie siada...
JVC QL-A7
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Od lata mi leżała ta flaszka, regionalne jakieś dostałem od niemca... I dziś wpadła do rączek i na Michaela, też sie biedak naczekał na swoją kolej, niech ma... Cierpkie jak głos M z tej płyty
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- xyz
- Gramofon: Sony PS X-50
- Kontakt:
Artezan Pacific = propozycja dla fanów caravaningu i nie tylko;)
Doskonałe na zapoznanie się z nie-koncernowym piwem, bez obawy że się człowiek sparzy.
Tym bardziej, że od momentu powstania, ~7 lat, temu trzymają równy poziom.

a serio to warto nie dać się zwariować
Doskonałe na zapoznanie się z nie-koncernowym piwem, bez obawy że się człowiek sparzy.
Tym bardziej, że od momentu powstania, ~7 lat, temu trzymają równy poziom.
cóż - dobrze jest wspomnieć w towarzystwie, że piłeś DDHDIPA-a do Milesa

a serio to warto nie dać się zwariować