A u mnie zagościł Frankie Goes To Hollywood ze swoją najlepszą płytą (chyba jedną z lepszych którą pożyczałem z naszej biblioteki:) Kurczę ale to było na tamte czasy szalone ....
Bibliotekarz mówił, że czai się na takiego Frankiego ale winyla tylko ciężko upolować w godnych $$$....
Wciąż nie mam odtwarzacza Super Audio CD, szkoda bo albumy SACD muszą brzmieć nieziemsko. Myślę, że niedługo to się zmieni. Wiesz, co z tego, że warstwę CD w płycie SACD czyta laser od CD, żeby wydobyć piękno jakości SACD trzeba mieć odtwarzacz SACD.
Nie wystarczy mieć byle jakiego odtwarzacza, żeby usłyszeć "piękno jakości SACD". Mam Pioneera DV575A z dekoderami SACD oraz DVD-Audio i niestety np."Brothers In Arms" Dire Straits w tzw.gęstym zapisie brzmi o wiele gorzej niż ścieżka stereo z tej samej płyty na RCD-02 Rotela.
Food – Last Supper, Rune Grammofon
Thomas Strønen / Iain Ballamy: Food – Mercurial Balm, ECM
Fantastyczne duo! Plus na kazdym albumie goscinie wyjatkowi muzycy jak Fennesz, Nils Petter Molvær i Arve Henriksen
Na winylu nie ma i pewnie nie bedzie
Adele - Live The Royal Albert Hall
Chyba na starość robię się sentymentalny Siedzę od godziny i nie mogę się zebrać. A żona na sobotę zadania dała. Niedobrze
Załączniki
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
Beethoven - Symfonie V i VI z serii "Chopin i muzyka romantyczna". Orkiestra Filharmoniczna z Zagrzebia (dyrygent: Richard Edlinger); Orkiestra Filharmoniczna Czeskiego Radia (dyrygent: Michael Halász). Niczego tej płycie nie brakuje. Dobra realizacja i ciekawe, bardzo poprawne interpretacje wielkich symfonii.