Witam
Stałem się szczęśliwym, (albo i nie) posiadaczem AT20SLA. Wkładka ma uszkodzoną oryginalną igłę.
Jakie mam możliwe drogi aby uruchomić tą wkładkę uzyskując możliwie najlepszy dźwięk za jak najlepszą cenę.
Jak rozumiem w grę wchodzą zamienniki igieł - za co warto zapłacić, a co lepiej omijać szerokim łukiem? Oryginał, na chwilę obecną jest jednak poza moim zasięgiem, chyba że można gdzieś kupić oryginały w miarę znośnych cenach? No chyba, że oryginał to jedyna słuszna droga?
Pozdrawiam
Jaka igła do AT20SLA
-
Jaka igła do AT20SLA
sony ps-x75, shure V15 V SAS, Audio-technica AT20SLa, at30e, empire 4000d III, shiit mani, Hypex Ncore nc252mp, DAC topping dx7 pro
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Jaka igła do AT20SLA
viewtopic.php?f=59&t=13432 (Igły - Nowe)
https://north.pl/karta/atn15-igla-gramo ... -0035.html
Wbrew opisowi ze strony sklepu, to jest dobry zamiennik ze szlifem Shibata. Z tego też wynika cena.
Zdefiniuj "znośne ceny"

Jeśli interesują Ciebie igły z przedziału 100-200 złotych to niestety pozostają jedynie bieda opcje w postaci różnej maści eliptycznych zamienników do AT15.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Widziałem Twój wątek sprzedażowy i wydaje się to być dobrą opcją. Jak na tle innych zamienników o szlifie shibata wypada ten Pfanstiehl? Znalazłem jeszcze coś takiego https://www.lpgear.com/product/ATN20SS.html który z tych zamienników będzie lepszy?
sony ps-x75, shure V15 V SAS, Audio-technica AT20SLa, at30e, empire 4000d III, shiit mani, Hypex Ncore nc252mp, DAC topping dx7 pro
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Musisz znaleźć kogoś kto próbował wszystkie

Ten Pfanstiehl jest podobnej klasy co Pfeifer z oferty north.
Nie sprawdzałem igieł LPGear, Tonar czy JICO do tej serii wkładek.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Ok doszła igła od Wojtka. Po pierwszych odsłuchach audiotechnica skopała tyłek nagaoce mp110. Góra pasma i średnica nieporównywalnie lepsza na at20SLa. Niestety odczułem też niedostatki w niskich rejestrach.. Pytanie - czy to możliwe, że igła ma odwroconą fazę? Ktoś juz pisał o tym na forum. Zamienilem kabelki w jednym kanale wkładki i pojawił się bas... 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Druga sztuka i te same objawy - znakiem tego jest to możliwe. Coś z osadzeniem magnesu musieli schrzanić przy produkcji.
Ważne że zamiana kabelków jest łatwą receptą.
Ważne że zamiana kabelków jest łatwą receptą.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum