No i stało się!
Dziś, sobota, g. 13:53. Najdroższa wchodzi do salonu. Spogląda na mnie znacząco.
NAJDROŻSZA
"A może byśmy tak kupili dziś tego Technicsa?"
JA (zachłystując się kawą)
"Say what

"
NAJDROŻSZA
"No, po co mamy czekać? Jak kupimy to będzie motywacja żeby sprzedać różności. Poza tym przecież wiesz, że uwielbiam gadgety i już mi brakuje czegoś nowego w domu"
JA
"Hmm, zaraz 14:00, nie wiem czy gdzieś dopadnę o tej porze...
NAJDROŻSZA
"Buuuuu, szkoda...."
JA (w amoku łapiąc telefon i wykręcając numer Planety Dźwięku, gdzie ugadałem wstępnie dobrą cenę na SL1500C)
"Halo? Ni diabła w 6 minut nie zdążę przejechać 10km w Wawie do Was. Zaczeka ktoś? Tak? Super!"
Każdy "posiadacz" i "użytkownik" małżonki wie, że raz na 300 lat pojawia się coś, co można nazwać "okienkiem zakupowym" - to te ulotne milisekundy, kiedy mamy możliwość zrealizować swoje marzenia zakupowe przy unikalnej, pełnej akceptacji naszej lepszej połowy. Przegap ten moment, a następny powtórzy się za...300 lat.
---------
Dawno tak szybko nie jechałem po mieście. Przepraszam wszystkich, których życie zawisło na włosku z powodu Technicsa SL-1500C. Naprawdę, sorry
--------
Stoi. Złożyłem, podpiąłem, skalibrowałem w ramach nikłych własnych umiejętności. Przesiadka jak z Opla do Jaguara. To z pewnością "bieda-wersja" Jaguara, ale jednak to Jag
--------
Dziewiąta płyta. Teraz Beth Hart i Joe Bonamassa. Wcześniej Alexander Desplat "The Imitation Game". A wcześniej .... itd, itp. Śpiewa. Przy tym co miałem (a już było całkiem-całkiem) - dopiero teraz śpiewa. Jeśli jeszcze (w całym tym szaleństwie) dopnę temat Luxmana to będzie rajsko. Entry-rajsko, ale jednak rajsko.
-------
Dziś Dzień Wiedźmy - więc jedna z moich 5 wiedźm (a właściwie 4 wiedźmy i jeden wiedźmin) uznała za stosowne posiąść Technicsa

-------
Przypomina mi się wątek kolegi, który zakupił 1200GR. A właściwie wątek wszystkich, którzy twierdzą -"spełniajcie marzenia, póki możecie". Mają rację. I to jak bardzo mają rację.
Jak ochłonę to napiszę konkretniej o sprzęcie. Póki co - odpływam

Jest: Thorens TD-125 + ramię Micro Seiki (od Zbyszek1982), Arcam FMJ CD23, Grundig 5200 (od Kukiz30), Scott 480A, RA Labs Mini Reference Monitors
Był: Technics SL-Q2/1500C/1200GR, Luxman L435, JVC AX1, NIKKO TRM750, Scott A406, Dali Icon 6, Thiel Cs 1.2