Pochwalę się swoim przedwzmacniaczem Emerald dual mono (według projektu RJM Audio) wykonałem go już parę miesięcy temu ale jakoś brak czasu mnie dopada zbyt często
Dwa osobne kanały ale troszkę brakuje do pełnego dual mono. Zasilanie jest wspólne (trafo i mostek) w obudowie jest odizolowane od reszty układu. Niestety brak fotek wnętrza (może i dobrze) bo lutowanie nie jest na najwyższym poziomie. Projekt PCB RJM jest dwustronny, znajomy pcb mi wyfrezował, jest goły laminat (zabezpieczyłem to lakierem bezbarwnym do druku) ale jednak wygląda to „niewyjściowo”.
Obudowa profil aluminiowy polakierowany na czarny mat (profil składany z dwóch części) całe pre stoi na plastikowych nóżkach. Do boków profilu przykręcone boczki drewniane (fornir dębowy, bejca jasny dąb)
Front to panel aluminiowy o grubości 5mm wyszczotkowany i polakierowany lakierem bezbarwnym, na środku czerwona dioda sygnalizująca pracę.
Panel tylni aluminiowy o grubości 3mm polakierowany na czarno a na nim gniazdo zasilające, włącznik on/off, uziemienie, i wej/wyj audio (niestety tylko naklejki jako opisy).
Jak to sobie radzi?
Ogólnie jest lepiej niż pre w mojej SABIE (9140) ale nie jest to duża różnica. Jestem zadowolony z brzmienia i w tym momencie przy tym pozostaję.
Pozdrawiam