Koledzy już się wypowiedzieli w temacie i nie miałem nic do dodania, bo radzą dobrze

O ile faktycznie musisz mieć coś z USB.
ION jest dość popularny w tym segmencie, dużo youtube'owych zgrywaczy go używa, z tego co zauważyłem
RadioactiveTangerine pisze:Przepraszam, że spamuję ciągle
No właśnie. Usunąłem twój post z wątku o przegrywaniu płyt na komputer, bo było to po prostu duplikowanie treści, a tego nikt nie lubi.
Ja generalnie nie rozumiem Twojego problemu. Praktycznie każdy sensowny (czyt. nie "Bambino" itp.) gramofon można podpiąć pod komputer i nagrywać dźwięk, choćby przy pomocy darmowego programu Audacity, do jakiego formatu chcemy. Nie trzeba do tego celu koniecznie kupować nowego gramofonu z wyjściem USB. Nie wiem czy w ogóle poczytałeś wątek o zgrywaniu płyt, ale moim zdaniem powinieneś
Poza tym, chyba wszystkie te gramofony poza wyjściem USB mają też zwykłe wyjście na cinch, które to możesz równie dobrze wykorzystać do zgrywania dźwięku bez ograniczania się konkretnym oprogramowaniem. Podłączasz przez przejściówkę do karty dźwiękowej komputera, uruchamiasz program i jedziesz.
EDIT:
Przy okazji lektury pozostałych tematów forum, natrafiłem na kolejny twój post (ten bezpośrednio powyżej mojego), który dotyczył twojej sprawy, a jednak znalazł się w innym temacie. Po co poruszać te same kwestia w różnych tematach, skoro już masz swój własny?
Jeśli ten Dual 510 ma naprawdę wbudowany przedwzmacniacz to jest to jakaś przeróbka.
RadioactiveTangerine pisze:Będą mi do nich potrzebne kable, jeśli już to jakie? Chciałbym podłączyć gramofon do wieży (Elta Charlie) lub kompa.
Raczej na pewno dostaniesz kable razem z gramofonem. Zresztą, większość starszych gramofonów miała kable sygnałowe wypuszczone na stałe z tyłu gramofonu (coś jak przewody zasilania).
RadioactiveTangerine pisze:Trzeba dokupować szczoteczkę do płyt? Na pewno są zakurzone itp.
Chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytanie
RadioactiveTangerine pisze:Podobno trzeba regulować, wyważać igły wg szablonów, poprawiać antyscating (jeśli jest), zmierzyć nacisk igły. Czy kompletny zielony musi to robić?
No warto by było zrobić, jednakże nie jest to takie straszne jakby się wydawało. Jeśli nie będziesz zmieniał wkładki to pozycjonowanie igły za pomocą szablonu raczej tak prędko cię nie czeka
Ogółem jeszcze raz uczulam na poprzeglądanie w wolnych chwilach forum. Działy dot. sprzętu i konserwacji szczególnie. Wiele odpowiedzi na podstawowe pytania już padło, stąd też będziesz mógł pogłębić swoją wiedzę