Po przejściach z Yamahą i Akai, odebrałem w końcu trafa do RS TubeAmp MKII i poskładałem na szybko - Zagrało od razu bez żadnego zająknięcia, z marszu zdeklasowało rywali (nawet nie musiałem traf przepinać

Pewnikiem jest to że jako wzmak na pewno będzie lampa, zostaje kwestia mocy, jak wiadomo RS to SE, w zanadrzu czeka też AVT-2754 PP na poskładanie, pyt.1 - czy jest sens pchać się w PP czy wystarczy do domowego użytku SE ?
Jak wiadomo do lampy muszą być wysokosprawne kolumny, pyt.2 - czy w domowych warunkach da się sprawdzić sprawność kolumn i jak ?
ew. pyt.3 - jakich kolumn szukać do lampy ?
Wzmacniacz jest poskładany na nowych i dobranych EL84 JJ oraz prawdopodobnie nie dobranych NOS ECC85 RFT, pyt.4 - czy ma to jakiś większy wpływ na pracę czy wymaga sprawdzenia i ew. korekcji pkt. pracy po wygrzaniu ?
Kolejna rzecz to pre. Jak widać na zdjęciu, podłączona jest tanizna za 100PLN, która walała się w szafce, która w moim mniemaniu w połączeniu z lampą i tak zdeklasowała Akai i Yamahę. W trakcie składania jest AVT-5634. ECC 802 i 803 już mam, problemem jest 808, a raczej jej dostępność i cena. pyt.5 - czy jakość tego pre jest warta tyle zachodu i kosztów, oraz jak to się zgra w połączeniu z lampą we wzmaku, czy nie będzie problemu. Co będzie lepsze RIAA lampa + wzmak lampa czy RIAA OPamp + wzmak lampa ?
Kolejna rzecz to tryb mono (wymogi Beatles`ów), pyt.6 - gdzie go dorobić w tym torze ?
Obudowa i zasilanie, zakładając że zostanę z pre i wzmakiem na lampie to pyt.7 - czy mogą korzystać ze wspólnego trafa i zamknąć wszystko w jednej obudowie czy muszą mieć osobne ?
Został temat słuchawek, model jak w podpisie 80 ohm, pyt.8 - czy mogę je bezpośrednio wpiąć do tego toru (jak i gdzie ?), czy będę musiał dorobić osobny wzmacniacz ?
Przepraszam za tyle pytań ale z lampą to miałem do czynienia za czasów Rubina i nie było tam wtedy HiFi ani RIAA