Okazja - SNELL E3 - kolumny, które mogą zostać tzw. 'docelowymi'

Zablokowany
Awatar użytkownika
charliez88
Gramofon: Luxmany 350 + 300

Okazja - SNELL E3 - kolumny, które mogą zostać tzw. 'docelowymi'

Post autor: charliez88 »

Sprzedaję drugi komplet Snell E3.
Przetworniki po renowacji zawieszeń w sprawdzonym miejscu.

Co mogę powiedzieć o samych kolumnach - u mnie na razie drugi komplet pozostaje głośnikami docelowymi.
Słuchałem nowych Harbethów, Spendorów, B&W, KEF, Stirlingi, przerobiłem świetne Tannoye, miałem polskie kolumny manufakturowe AudioAcademy, słuchałem u siebie YB audio, Quardali Myszora i wyszło mi że to najlepsze paczki pod moje preferencje + maja super stosunek cena jakość. Grają wszystko od rocka, klasyki, jazzu, po elektornikę i współczesną muzę.

To naprawdę cholernie udane głośniki - bardzo plastyczne, tj. można je zestroić wzmacniaczem i źrodłem tak, że będą grały szybko, rockowo i twardym basem wyczuwalnym na ciele, a można z nich zrobić plumkające czarujące średnicą i górą miśki. Dzięki sposobowi strojenia perfekcyjnie oddają klasę 'klocków', które do nich podpinamy.

Snell to dźwięk bardzo otwarty na górze, bardzo swobodny, wypełniający pomieszczenie niczym Tannoy ale mniej chropowaty i ostry. Do tego z racji większych skrzynek dobrze wypełniony, z basem, który potrafi zagrać w połączeniu choćby z Nudą czy Husarią z bardzo fajnym kickiem i z pierdyknięciem.... niemniej dla mnie największym atutem Snella jest ich piękna, wielobarwna średnica, trójwymiarowa scena.

Do tego wysoka efektywność (92db), dzieki któej napędzić można je juz wcale nie jakąś mega mocną lampą. Można więc oprzeć na nich bardzo fajny system np z użyciem wzmacniacza od Misse - już od 3-4W zaczyna być przyjemnie. 5W wystarczy spokojnie do przyjemnych wieczornych odsłuchów, a pushpulle, czy 10W w górę to już rozpusta.

Zalecany metraż: od 18mkw w górę. 25mkw wydaje się idealnie. U mnie bez większego problemu rozwijają się w 20mkw.
Mankament: ułamany jeden z terminali głośnikowych na zwrotce (widoczne na foto)
Stan ogólby oceniam jako b.dobry, nie są to najpiękniejsze głosniki, ale grają kapitalnie, a jak sound siądzie to można tanio upiększyć pod swoj gust.

Cena dla forumowiczów 3900zł, za tyle dorwać można je zazywczaj za granicą z kosztami sprowadzenia. Odsluch u mnie we Wrocku oczywiście możliwy. Jest opcja podrzucenia gdzieś na śląsk/łódź po wcześniejszym ustaleniu.

Kolumn słuchali m.in zeroqll, Myszor, ma je zbyszek1982, wczoraj był chwilę forumowy tomaszek - można ich pytać o wrażenia albo znaleźć ich wpisy na forum.
Załączniki
IMG-4809.JPG
IMG-4810.JPG
IMG-5975.JPG
IMG-5976.JPG
IMG-5972.JPG
IMG-5971.JPG
Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Awatar użytkownika
charliez88

Re: Okazja - SNELL E3 - kolumny, które mogą zostać tzw. 'docelowymi'

rezerwacja // odwolana
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2019, 18:51 przez charliez88, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Awatar użytkownika
eu4yaon
Gramofon: Pioneer

Post autor: eu4yaon »

Czy te kolumny nadają sie tylko do lampy?
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Na szczęście nie :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
charliez88

eu4yaon pisze:
20 wrz 2019, 13:41
Czy te kolumny nadają sie tylko do lampy?
Nie ma chyba takowych, wszystko kwestia gustu.

Ja uważam, ze lampa pozwala zoptymalizować potencjał jeśli chodzi o średnicę, która jest w nich wybitna. Niemniej słuchałem ich z Haiku SOL II i bardzo mi się podobało, barwowo było świetnie. Nie siadł im zupełnie ASR Emitter, który je w dziwny sposób zamulił.

Nawet preampik lampowy od Misse dużo wnosi. Można kombinować bo są jak pisałem bardzo podatne na zmiany sprzętu. Z tranzystorem na pewno można liczyć na lepszy, bardziej kontrolowany bas.

coby nie byc gołosłownym
Awatar użytkownika
eu4yaon
Gramofon: Pioneer

Post autor: eu4yaon »

Praktycznie to co czytałem w internetach o tych kolumnach a były to same pozytywy, dotyczyły wzmacniaczy lampowych. Tak z ciekawosci mógłbyś mi podać wymiary kolumny? Nigdzie nie umiem znalezdz.

Ps: fajne standy :)
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
Awatar użytkownika
charliez88

na razie rezerwację odwołuję bo mało konkretów na razie.
może znajdzie się ktoś, kto mieszka bliżej ;)
Awatar użytkownika
charliez88

eu4yaon pisze:
20 wrz 2019, 18:49
Praktycznie to co czytałem w internetach o tych kolumnach a były to same pozytywy, dotyczyły wzmacniaczy lampowych. Tak z ciekawosci mógłbyś mi podać wymiary kolumny? Nigdzie nie umiem znalezdz.

Ps: fajne standy :)
86cm wysokie, 33cm szerokie 28cm głębokie
grają z książek bo próbuję cały czas ustalić optymalną wysokość i raz mi lepiej grają z 20cm innym razem bezpośrednio z podłogi :lol:
Awatar użytkownika
charliez88

Snelle mają nowy dom.
Wprawdzie nie te co miały go szukać, ale ja mam chwilowo odnowienie dobrych relacji z LGM.
Temat do zamkcięcia.
Zablokowany